16/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός από την αντίστοιχη της Ν.Δ.»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, τα προβλήματα στην αγορά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κατά την αρχική περίοδο του ανοίγματος της οικονομίας, κ.α. τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM” συζητώντας με το δημοσιογράφο Θ. Φουσκίδη, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ήταν ο Νίκος Κοτζιάς ο πρώτος που ανέδειξε ζητήματα σε κορυφαίο επίπεδο και έκανε μια συντεταγμένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ενός θέματος που έμπαινε σε δεύτερη μοίρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.”

“Οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης πέτυχαν για πρώτη φορά την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση είχε έναν “άσσο στο μανίκι” όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δεν το χρησιμοποίησε και μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρβιτσιώτης, “το έπραξε βάσει σχεδίου“! Είναι ένα εγκληματικό λάθος.”

“Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός σε σχέση με την αντιπολίτευση, που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2016 ζητούσαν εκλογές πρωί-μεσημέρι-βράδυ, έλεγαν για 4ο μνημόνιο ενώ ψήφιζαν όλα τα θετικά νομοσχέδια που έφερνε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φωνασκούσαν ότι “η χώρα μας προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο”…”

“Στην αγορά υπάρχει παντελής έλλειψη ρευστότητας. Τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού είναι ανήθικα. Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε και αφού έχει αγαστή συνεργασία με τα περισσότερα ΜΜΕ, δε θα διακινούνταν αυτά τα σενάρια.”

“Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις δανειοδοτήσεις, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεκάδες άνθρωποι δεν έχουν λάβει καν την ενίσχυση των 800 ευρώ για 3 μήνες. Άλλοι, όπως δικηγόροι και μηχανικοί, πήραν 600 ευρώ για 3 μήνες. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς δεν έχουν δει ούτε 1 ευρώ. Ελπίζουμε τουλάχιστον να έρθει η ευρωπαϊκή βοήθεια πριν κλείσουν τα πάντα, εκτός από 5 malls και 5 πολυεθνικές αλυσίδες.”

“Κάποια στιγμή η Ν.Δ. πρέπει να χρησιμοποιήσει σωστά μέρος από τα 37 δις, που ανακάλυψε μετεκλογικά και δημιουργήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και βάσει σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η κυβέρνηση οφείλει να τα χρησιμοποιήσει λαμβάνοντας οριζόντια μέτρα και άμεσα γιατί, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση στην οικονομία γίνεται πιο δύσκολη.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Όλοι διαμαρτύρονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία εκτός από τη Ν.Δ.! Ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία!»

Στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τα νούμερα που “μαγειρεύει” η Κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα»

Συνέντευξη παρέθεσε στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) του Αλέκου Χατζηκώστα, ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, την Τρίτη 27/9/2022.  Με αφορμή την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα