16/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός από την αντίστοιχη της Ν.Δ.»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, τα προβλήματα στην αγορά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κατά την αρχική περίοδο του ανοίγματος της οικονομίας, κ.α. τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM” συζητώντας με το δημοσιογράφο Θ. Φουσκίδη, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ήταν ο Νίκος Κοτζιάς ο πρώτος που ανέδειξε ζητήματα σε κορυφαίο επίπεδο και έκανε μια συντεταγμένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ενός θέματος που έμπαινε σε δεύτερη μοίρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.”

“Οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης πέτυχαν για πρώτη φορά την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση είχε έναν “άσσο στο μανίκι” όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δεν το χρησιμοποίησε και μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρβιτσιώτης, “το έπραξε βάσει σχεδίου“! Είναι ένα εγκληματικό λάθος.”

“Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός σε σχέση με την αντιπολίτευση, που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2016 ζητούσαν εκλογές πρωί-μεσημέρι-βράδυ, έλεγαν για 4ο μνημόνιο ενώ ψήφιζαν όλα τα θετικά νομοσχέδια που έφερνε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φωνασκούσαν ότι “η χώρα μας προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο”…”

“Στην αγορά υπάρχει παντελής έλλειψη ρευστότητας. Τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού είναι ανήθικα. Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε και αφού έχει αγαστή συνεργασία με τα περισσότερα ΜΜΕ, δε θα διακινούνταν αυτά τα σενάρια.”

“Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις δανειοδοτήσεις, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεκάδες άνθρωποι δεν έχουν λάβει καν την ενίσχυση των 800 ευρώ για 3 μήνες. Άλλοι, όπως δικηγόροι και μηχανικοί, πήραν 600 ευρώ για 3 μήνες. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς δεν έχουν δει ούτε 1 ευρώ. Ελπίζουμε τουλάχιστον να έρθει η ευρωπαϊκή βοήθεια πριν κλείσουν τα πάντα, εκτός από 5 malls και 5 πολυεθνικές αλυσίδες.”

“Κάποια στιγμή η Ν.Δ. πρέπει να χρησιμοποιήσει σωστά μέρος από τα 37 δις, που ανακάλυψε μετεκλογικά και δημιουργήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και βάσει σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η κυβέρνηση οφείλει να τα χρησιμοποιήσει λαμβάνοντας οριζόντια μέτρα και άμεσα γιατί, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση στην οικονομία γίνεται πιο δύσκολη.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα