16/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός από την αντίστοιχη της Ν.Δ.»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, τα προβλήματα στην αγορά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κατά την αρχική περίοδο του ανοίγματος της οικονομίας, κ.α. τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM” συζητώντας με το δημοσιογράφο Θ. Φουσκίδη, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ήταν ο Νίκος Κοτζιάς ο πρώτος που ανέδειξε ζητήματα σε κορυφαίο επίπεδο και έκανε μια συντεταγμένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ενός θέματος που έμπαινε σε δεύτερη μοίρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.”

“Οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης πέτυχαν για πρώτη φορά την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση είχε έναν “άσσο στο μανίκι” όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δεν το χρησιμοποίησε και μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρβιτσιώτης, “το έπραξε βάσει σχεδίου“! Είναι ένα εγκληματικό λάθος.”

“Η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαφέρει έτη φωτός σε σχέση με την αντιπολίτευση, που δεχθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2016 ζητούσαν εκλογές πρωί-μεσημέρι-βράδυ, έλεγαν για 4ο μνημόνιο ενώ ψήφιζαν όλα τα θετικά νομοσχέδια που έφερνε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φωνασκούσαν ότι “η χώρα μας προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο”…”

“Στην αγορά υπάρχει παντελής έλλειψη ρευστότητας. Τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού είναι ανήθικα. Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε και αφού έχει αγαστή συνεργασία με τα περισσότερα ΜΜΕ, δε θα διακινούνταν αυτά τα σενάρια.”

“Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις δανειοδοτήσεις, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεκάδες άνθρωποι δεν έχουν λάβει καν την ενίσχυση των 800 ευρώ για 3 μήνες. Άλλοι, όπως δικηγόροι και μηχανικοί, πήραν 600 ευρώ για 3 μήνες. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς δεν έχουν δει ούτε 1 ευρώ. Ελπίζουμε τουλάχιστον να έρθει η ευρωπαϊκή βοήθεια πριν κλείσουν τα πάντα, εκτός από 5 malls και 5 πολυεθνικές αλυσίδες.”

“Κάποια στιγμή η Ν.Δ. πρέπει να χρησιμοποιήσει σωστά μέρος από τα 37 δις, που ανακάλυψε μετεκλογικά και δημιουργήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και βάσει σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η κυβέρνηση οφείλει να τα χρησιμοποιήσει λαμβάνοντας οριζόντια μέτρα και άμεσα γιατί, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση στην οικονομία γίνεται πιο δύσκολη.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα