12/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η συζήτηση για την άμυνα της χώρας δεν μπορεί να γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
“Κάθε χώρα οφείλει να έχει ανοιχτούς διαύλους με χώρες, με τις οποίες αντιμετωπίζει προβλήματα. Το θέμα με τι προοπτική λαμβάνει χώρα η οποιαδήποτε συζήτηση και με ποιους όρους. Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι.”
“Η συζήτηση για την άμυνα της χώρας δεν μπορεί να γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ. Πότε περιμένει η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει γι’ αυτά τα ζητήματα; Δυστυχώς η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να συνεννοηθεί και να ενημερώσει για στοιχειώδη ζητήματα όπως αυτό της εξωτερικής πολιτικής.”
“Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς όσον αφορά την αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της κρίσης, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό, όμως, δε συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς είδαμε μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων να αποχωρούν, να καταγγέλλουν ότι δε λαμβάνουν ενημέρωση και ότι υπήρξαν αποφάσεις που δε γνώριζαν. Ας αφήσει η Κυβέρνηση τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην παρεμβαίνει στο έργο τους.”
“Τα δάνεια καλά είναι, αλλά δεν αποτελούν τη λύση για την αγορά. Πρέπει να αυξηθεί η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο και να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Οι φωνές από τον εμπορικό κόσμο πληθαίνουν για το πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να βγουν από αυτή την κρίση όρθιες.”
“Όλοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τους ομογενείς τόσα χρόνια, αλλά καμία από τις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. δε μερίμνησε για το ζήτημα της ψήφου των ομογενών. Αυτό το έπραξε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Όσοι κόπτονται για τους ομογενείς, ας απολογηθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες έφυγαν λόγω της αναξιοκρατίας.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα