12/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η συζήτηση για την άμυνα της χώρας δεν μπορεί να γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
“Κάθε χώρα οφείλει να έχει ανοιχτούς διαύλους με χώρες, με τις οποίες αντιμετωπίζει προβλήματα. Το θέμα με τι προοπτική λαμβάνει χώρα η οποιαδήποτε συζήτηση και με ποιους όρους. Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι.”
“Η συζήτηση για την άμυνα της χώρας δεν μπορεί να γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ. Πότε περιμένει η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει γι’ αυτά τα ζητήματα; Δυστυχώς η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να συνεννοηθεί και να ενημερώσει για στοιχειώδη ζητήματα όπως αυτό της εξωτερικής πολιτικής.”
“Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς όσον αφορά την αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της κρίσης, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό, όμως, δε συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς είδαμε μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων να αποχωρούν, να καταγγέλλουν ότι δε λαμβάνουν ενημέρωση και ότι υπήρξαν αποφάσεις που δε γνώριζαν. Ας αφήσει η Κυβέρνηση τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην παρεμβαίνει στο έργο τους.”
“Τα δάνεια καλά είναι, αλλά δεν αποτελούν τη λύση για την αγορά. Πρέπει να αυξηθεί η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο και να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Οι φωνές από τον εμπορικό κόσμο πληθαίνουν για το πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να βγουν από αυτή την κρίση όρθιες.”
“Όλοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τους ομογενείς τόσα χρόνια, αλλά καμία από τις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. δε μερίμνησε για το ζήτημα της ψήφου των ομογενών. Αυτό το έπραξε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Όσοι κόπτονται για τους ομογενείς, ας απολογηθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες έφυγαν λόγω της αναξιοκρατίας.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα