07/02/2021

Γ. Σαρακιώτης: «Η χαριστική βολή προς τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών μέρος της επιχείρησης αφανισμού της μεσαίας τάξης»

Στο επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο αλλάζει άρδην τα όσα ίσχυαν έως σήμερα σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και καταγγέλει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ασκεί κριτική με δηλώσεις του, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Ειδικότερα ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει:

«Δεν υπάρχει ημέρα που να μην απεργάζεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κάποιο σχέδιο το οποίο υπονομεύει τη βιώσιμη λειτουργία των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, αποτέλεσμα της προσήλωσής της σε στρατηγικές των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι να αφανίσουν τη μεσαία τάξη.

Είναι γεγονός ότι, ο κόσμος της αγροτικής παραγωγής, οι αγρότες, παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, έχουν μπει από καιρό στο στόχαστρο της Κυβέρνησης. Στην αρχή το Υπουργείο Ανάπτυξης, τους αφαίρεσε το δικαίωμα να μετακινούνται από Περιφερειακή Ενότητα σε Περιφερειακή Ενότητα για να βιοποριστούν. Έπειτα, “καμάρωνε” για το ύψος των προστίμων που τους επέβαλλε.

Και σήμερα φέρνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο όπως η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών δηλώνει, συνιστά “πραγματική ταφόπλακα” για τους ιδίους και τον κλάδο τους. Οι επόμενες ημέρες, απαιτούν εγρήγορση όλων των θεσμικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων, προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που ζημιώνουν το εισόδημα χιλιάδων παραγωγών και επαγγελματιών και “αναδιαρθρώνουν” μεγάλο μέρος της αγοράς και της οικονομίας».

Υπογραμμίζεται ότι, όπως αναφέρει στην από 3/2/2021 ανακοίνωση της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Ανάθεση της Διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών σε Ιδιώτες (ΣΔΙΤ).
  • Επιτρέπει σε Νομικά Πρόσωπα – Εταιρείες, να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις Λαϊκές.
  • Οι θέσεις που έχουν επί τόσα χρόνια οι παραγωγοί, χάνονται και ορίζεται ο πλειστηριασμός ως μέτρο κτήσης, δηλαδή βγάζει τις θέσεις στο σφυρί.
  • Καταργεί τις Επιτροπές Λαϊκών Αγορών (Διοικητικά Συμβούλια).
  • Εξαιρεί την συμμετοχή των Εκπροσώπων Συνδικαλιστών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών απ’ όλες τις Αποφάσεις και Σχεδιασμούς.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «185.000 μαθητές της χώρας και 15 σχολεία στη Φθιώτιδα χωρίς σχολικά γεύματα – Το κοινωνικό κράτος αγνοείται»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά την παύση της σίτισης των μαθητών των σχολείων που είναι ενταγμένα στο σχετικό πρόγραμμα, την ευθύνη της υλοποίησης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο “MEGA Σαββατοκύριακο”: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά μόνο για τα στελέχη της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Channel «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα εμφανίστηκε (27/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «“Βράζουν” Ελάτεια, Αγ. Κωνσταντίνος και ολόκληρος ο Δήμος Λοκρών για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. – Ακούει κανείς;»

Με διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, αναδεικνύει την απαξίωση των υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στη Φθιώτιδα και τις άμεσες συνέπειες που έχει αυτή στην καθημερινότητα των πολιτών σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και...

Διαβάστε Περισσότερα