23/02/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη η Κυβέρνηση για την επί 20 ημέρες συγκάλυψη του θέματος Λιγνάδη;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (23/02) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Οι επιστήμονες συστήνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία προχωρώντας στη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, αλλά η χώρα μας παραμένει ουραγός σε όλους τους σχετικούς δείκτες. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα στη Μαλεσίνα, αύριο στην Πελασγία, μεθαύριο στον Άγιο Γεώργιο… Το κράτος οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.”

“Οι επιστήμονες λένε ότι “ξέφυγε” η Αθήνα επειδή δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός ελέγχων, όπως είχε συμβεί και με τη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα κάναμε 3.000 τεστ και κάποια άλλη μέρα 30.000. Οι επιστήμονες δεν έχουν τα σωστά δεδομένα, προκειμένου να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις, από τις οποίες κρίνεται η καθημερινότητα, το μέλλον και η ζωή μας. Οι επιστήμονες δεν είναι μάντεις στο μαντείο των Δελφών για να μασήσουν τα φύλλα και να λάβουν αποφάσεις.”

“Από τις αρχές Γενάρη επισκέφθηκα το Κ.Υ. Αταλάντης και ήταν όλα έτοιμα για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί… έως και η ταμπέλα! Έλειπαν μόνο τα εμβόλια και η απόφαση του Υπουργείου, αλλά μέχρι στιγμής οι κάτοικοι της Λοκρίδας πηγαίνουν στη Λιβαδειά για να εμβολιαστούν. Στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας επίσης είναι προ πολλού έτοιμο το Κ.Υ., αλλά οι πολίτες πηγαίνουν στην Ιτέα και στο Δίστομο. Στη Φθιώτιδα θα εμβολιαστεί κανείς; Πού είναι το περίφημο “επιτελικό κράτος”;

“Τα προηγούμενα χρόνια σημειώθηκε μια τεράστια πρόοδος στο θέμα των υποδομών στη Φθιώτιδα με την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων, που βάλτωναν επί πολλές δεκαετίες. Η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδι, η σήραγγα του Καλλιδρόμου και η γέφυρα της Εκκάρας, ενώ έμενε η έναρξη λειτουργίας του – ολοκληρωμένου από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – σιδηροδρομικού σταθμού στο Μώλο. Η καθυστέρηση λειτουργίας, για την οποία κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, υπονομεύει τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.”

“Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις λαϊκές αγορές, θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, θα γίνεται πλειστηριασμός για τις θέσεις και άρα, μια μεγάλη εταιρεία θα μπορεί να “χτυπάει” πολλούς πάγκους και να τους επινοικιάζει στη συνέχεια ή θα εργάζονται υπάλληλοί της και θα υπάρχει μοριοδότηση των τίτλων σπουδών για την απόδοση θέσης! Ό,τι και να δει κανείς σε αυτό το νομοσχέδιο είναι παράλογο…”

“Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. μειώθηκαν τα προσόντα ενός μετακλητού υπαλλήλου σε Υπουργείο. Για να έχει πάγκο, όμως, στη λαϊκή αγορά θα πρέπει να έχει περάσει από τη Σορβόννη…”

“Στην επίκαιρη ερώτησή μου για την τηλεκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα και την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η αρμόδια Υφυπουργός κα Μακρή απάντησε ότι “καλύπτονται οι ανάγκες με δωρεές“. Άρα, γιατί να υπάρχει Υπουργείο Παιδείας όταν για την επίλυση των προβλημάτων αγωνίζονται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Διευθυντές Σχολείων και οι Δήμαρχοι, προκειμένου να βρουν δωρεές;

“Έστειλε το Υπουργείο Παιδείας κάποιο έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εν όψει του 2ου κύματος της πανδημίας, για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων; Κανένα έγγραφο δεν εστάλη και κανείς Διευθυντής Σχολείου δεν είχε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί, ρωτώντας τους μαθητές αν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση.”

“Ποιοι ικανοποιούνται με την παραμονή της κας Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού; Ποιες λύσεις έχει δώσει; Ουδείς Υπουργός Πολιτισμού στο παρελθόν είχε όλο τον κόσμο του πολιτισμού απέναντί του. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης την κρατά ακόμη στη θέση της. Ας αναλάβει επιτέλους το πολιτικό κόστος για την επί 20 ημέρες συγκάλυψη του θέματος.”

Πριν τις εκλογές ξεκίνησε δημόσιος διαγωνισμός με διαφάνεια για τον ορισμό Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Μετά τις εκλογές ο διαγωνισμός καταργήθηκε για “λόγους δημοσίου συμφέροντος”, προκειμένου να αναλάβει ο κ. Λιγνάδης. Ποιο ήταν αυτό το “δημόσιο συμφέρον” που κατήργησε ένα δημόσιο διαγωνισμό;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα