Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2, σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
Για την ενεργειακή κρίση η Ε.Ε. προτείνει από τον Οκτώβριο τη φορολόγηση των ‘’ουρανοκατέβατων’’ κερδών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Πολύ πριν τον πόλεμο. Μάλιστα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έσπασε η συμμαχία του Νότου σε βάρος μας, με την Ισπανία και την Πορτογαλία να διεκδικούν και να επιτυγχάνουν μέτρα στήριξης των κοινωνιών τους.
Αποκάλυψε η “Καθημερινή”, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εδώ και μήνες εισήγηση από τη Ρ.Α.Ε. για τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων. Το να προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης, αντί να προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα είναι αστείο.
Τι κάνουμε για να προλάβουμε κρίσεις όπως η ενεργειακή που βιώνουμε σήμερα; Θα αναφέρω το νόμο του 2018 για τις ενεργειακές που θέσπισε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να θωρακιστούν ενεργειακά ομάδες παραγωγών, αγρότες, Δήμοι, Τοπικές Κοινότητες και επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή μπήκε στον πάγο από τη Ν.Δ…
Για ποιο λόγο έχουν παγώσει οι πληρωμές του προγράμματος “Εξοικονομώ”; Ένα άλλο πρόγραμμα που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρχε προγραμματισμός ως προς την ενεργειακή θωράκιση της χώρας, είναι το ‘’Ηλέκτρα’’ για το οποίο είχαν προβλεφθεί 500 εκατ. ευρώ και αφορούσε τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε δημόσια κτίρια με εξοικονόμηση ενέργειας κατά 32,5%. Αυτό το πρόγραμμα επί 2,5 χρόνια είναι ακόμη στα συρτάρια.
O ειδικός λογαριασμός για Α.Π.Ε. παρελήφθη το 2015 ελλειμματικός κατά 800 εκατ. € και παραδόθηκε από το 2019 πλεονασματικός κατά 180 εκατ. € και σήμερα οδεύει ξανά στο να γίνει ελλειμματικός. Πώς το καταφέρνουν στη ΝΔ ότι αγγίζουν να το χρεοκοπούν;;;
Θα ωφεληθεί η αγορά από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αν δούμε τα επίσημα στοιχεία του 2019 δείξανε τόνωση της αγοραστικής δύναμης και επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης μετά την αύξηση του κατώτατου. Δεν είχαμε μπαράζ λουκέτων το 2019 αλλά είχαμε όταν μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί το 2012 και το 2013.