19/04/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Κάθε μέρα ακούμε νέες δικαιολογίες από τη Ν.Δ. και οι πολίτες έχουν κουραστεί”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2, σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεσμεύτηκε για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€ και την μείωση των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, με την παράλληλη φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” κερδών των παρόχων και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που έχει προτείνει εδώ και μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη χώρα μας.

Δεδομένου ότι η ενεργειακή κρίση συνιστά “παγκόσμιο φαινόμενο”, πώς είναι δυνατόν 26 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. να έχουν χονδρεμπορική τιμή ρεύματος κάτω από 200€, ενώ η Ελλάδα 253€; Θα μας απαντήσει κάποιο από τα λαλίστατα κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ.; Κάθε μέρα ακούμε νέες δικαιολογίες και οι πολίτες έχουν κουραστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει τη ρύθμιση μέρους του χρέους των επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκε από την έναρξη της πανδημίας και μετά, καθώς και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις. Ο σχετικός μηχανισμός έχει παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ έχει προταθεί και η ενεργοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα και η νομοθεσία για τις μικροπιστώσεις, που σήμερα δεν λειτουργούν.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύστησε τις ενεργειακές κοινότητες, τις οποίες αξιοποίησαν ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί, αλλά υπήρχε κίνητρο και για τους μεμονωμένους αγρότες, προκειμένου να υπάρχει ένα στήριγμα του εισοδήματός τους. Επί Κυβέρνησης Ν.Δ., όλοι αυτοί οι άνθρωποι παραμερίστηκαν και πλέον τα έργα υλοποιούνται αποκλειστικά από μεγάλες εταιρείες.

Όσον αφορά το σύνθετο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων ή των λύκων μπορούμε και οφείλουμε να ομονοήσουμε. Είναι από αυτά τα ζητήματα, που είναι υπαρκτά και ξεπερνούν τις κομματικές γραμμές και αναμένουμε μια πρωτοβουλία από πλευράς της Κυβέρνησης, καθώς έχουν σταλεί υπομνήματα και έχουν κατατεθεί σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα