21/07/2020

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία: «Προτίθεστε να παρατείνετε την ισχύ του πιστοποιητικού που έλαβαν οι επαγγελματίες αγρότες για τα γεωργικά φάρμακα»

Την παράταση ισχύος του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, την οποία και συνυπογράφει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης. 

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, όπως αυτό καθορίζεται σε ΚΥΑ, προβλέπεται η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι επαγγελματίες αγρότες κλήθηκαν, κατ’ εφαρμογή της απόφασης αυτής, να δώσουν εξετάσεις και να λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), η διάρκεια ισχύος του οποίου, σύμφωνα με το άρθρο 14, είναι πέντε (5) έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του. Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι ο αργότερο έξι (6) μήνες πριν την εκπνοή της ισχύος του πιστοποιητικού, ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξεταστεί για την ανανέωση της ισχύος του, το οποίο χορηγείται για άλλα πέντε (5) έτη και ισχύει από την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου.

Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετική δύσκολη, ο δε αγροτικός κόσμος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς μάλιστα να έχει στηριχθεί ουσιωδώς, ενώ η διαδικασία ανανέωσης ισχύος του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, συνεπάγεται την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό αν προτίθεται να παρατείνει την ισχύ του πιστοποιητικού που έλαβαν οι επαγγελματίες αγρότες.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Πηγή: www.syriza.gr

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Το Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από τη Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια»

Στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Η τοπική κοινωνία αγωνιά, η Κυβέρνηση αδιάφορη και απούσα»

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας της 12ης Σεπτεμβρίου, με θέμα την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, παρέστη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Στη...

Διαβάστε Περισσότερα