06/06/2022

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Σειρά αγροτικών προϊόντων δε θα συμπεριληφθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις με υπαιτιότητα της Ν.Δ.»

Για το γεγονός ότι, σειρά αγροτικών προϊόντων δε θα συμπεριληφθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις κατά τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ ασκούν δριμεία κριτική, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικής ερώτησής τους, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 44 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από σχετική πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Στ. Αραχωβίτη. Τη σχετική πρωτοβουλία προσυπογράφει και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία:

«…δέκα (10) προϊόντα (βιομηχανική ντομάτα, πορτοκάλια και ροδάκινα προς χυμοποίηση, όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης, σπαράγγια, ζαχαρότευτλα, κορινθιακή σταφίδα, καρποί με κέλυφος, μήλα και σηροτροφία) δε θα συμπεριληφθούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ…», ενώ, όπως  υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, αυτή τη δυσάρεστη έκβαση, για χιλιάδες παραγωγούς και επαγγελματίες των προϊόντων είναι:

«…η μεγαλύτερη απόδειξη για την προχειρότητα, την αντιεπιστημονικότητα, την παντελή έλλειψη στρατηγικής, την εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση προετοιμασία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου (ΕΣΣ) της χώρας από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Επιπροσθέτως, όπως υπενθυμίζουν ο κ. Σαρακιώτης και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία το φθινόπωρο του 2021, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχείρησε να περικόψει τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε δέκα (10) από συνολικά δεκαεννέα (19) προϊόντα. Ωστόσο, υπό την πίεση του αγροτικού κόσμου αυτή η προσπάθεια της κατέπεσε στο κενό, διατηρώντας των υφιστάμενο πλαίσιο συνδεδεμένων ενισχύσεων όπως αυτό διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Σχολιάζοντας, τα παραπάνω ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα σημειώνει:

«Το θέμα του αποκλεισμού σειράς αγροτικών προϊόντων από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις της νέας προγραμματικής περιόδου της ΚΑΠ, συνιστά μία ακόμη απόδειξη του γεγονότος ότι, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει θέσει στο στόχαστρο τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα. Απτόητη και δίχως να συναισθάνεται τις πολλαπλές οδυνηρές συνέπειες που έχουν επιφέρει οι διαδοχικές κρίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής ένδειας, που πλήττουν με ασύμμετρο τρόπο χιλιάδες παραγωγούς και επαγγελματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Απαθής μπροστά στις προκλήσεις, για τις οποίες η παγκόσμια κοινότητα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όπως αυτή της επισιτιστικής κρίσης, η Κυβέρνηση με την προχειρότητα και την έλλειψη στρατηγικής που διακρίνει την πολιτική της, όχι μόνο δεν προβαίνει στην ανάληψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα που ήδη έχουν αναλάβει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όχι μόνο τους αφήνει ανυπεράσπιστους απέναντι στα υπέρογκα τιμολόγια ενέργειας, αποτέλεσμα της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής του κ. Μητσοτάκη, αλλά υπονομεύει τα κεκτημένα του αγροτικού κόσμου που διασφάλισε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως το πλαίσιο των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ναρκοθετώντας έτσι, με μία ακόμη ενέργεια της, την έννοια παραγωγή στη χώρα μας.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Την κάθετη αντίθεσή του στις απόπειρες της Κυβέρνησης να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ιδιωτικοποίηση, εξέφρασε το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το κλιμάκιο των στελεχών του κόμματος...

Διαβάστε Περισσότερα

27 Ιουνίου: Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων | Κοινή δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Σαρακιώτη

Με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιουνίου ως «Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με απόφαση του Ο.Η.Ε. στις 6/4/2017 και στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται αμείωτος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην...

Διαβάστε Περισσότερα