03/12/2022

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ασκούμε κριτική στις λανθασμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως προτείνουμε λύσεις, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο που κοστολογείται στο 1,5 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να σπάσει πολλούς κρίκους στην αλυσίδα της ακρίβειας. Παράλληλα, προτείνουμε λύσεις για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της επανακρατικοποίησης της Δ.Ε.Η. και τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων, αλλά και για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, όπως άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπραξε το 2019 με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Ομοίως, το χρέος των επιχειρήσεων, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας, οφείλει να ρυθμιστεί μέσω ενός αντίστοιχου μηχανισμού, καθώς το ιδιωτικό χρέος αποτελεί αυτή τη στιγμή μια νάρκη στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο καταστροφικό νομοθέτημα της Κυβέρνησης για το νέο Ε.Σ.Υ. προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. ψηφίζει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα αλλάξει το Ε.Σ.Υ. δυστυχώς προς την αρνητική κατεύθυνση. Ακόμη και οι προσκείμενοι προς τη Ν.Δ. συνδικαλιστές του χώρου της υγείας αντιδρούν προς το συγκεκριμένο εξοργιστικά επικίνδυνο νομοσχέδιο».

Όπως, επίσης, επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές. Η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας έχει μειωθεί τα τελευταία τρία έτη και η υγιής επιχειρηματικότητα βάλλεται εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η χώρα μας καταγράφει πανευρωπαϊκή πρωτιά στο συγκεκριμένο δείκτη. Η εικόνα, που αντικρίζουμε περπατώντας σε έναν εμπορικό δρόμο οποιασδήποτε πόλης, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που τα στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούν να μας παρουσιάσουν. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους προς την Κυβέρνηση στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Νέα ερώτηση Σαρακιώτη για το Νοσοκομείο Λαμίας – Παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη για τα προβλήματα

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης προς...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας Αρείου Πάγου: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών»

Σε δήλωση, με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωομάδας “The Left”, Κώστα Αρβανίτη, την Τετάρτη 14/02/2024, η οποία και έδωσε βήμα στους Μαρία Καρυστιανού, Παύλο Ασλανίδη,...

Διαβάστε Περισσότερα