03/12/2022

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ασκούμε κριτική στις λανθασμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως προτείνουμε λύσεις, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο που κοστολογείται στο 1,5 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να σπάσει πολλούς κρίκους στην αλυσίδα της ακρίβειας. Παράλληλα, προτείνουμε λύσεις για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της επανακρατικοποίησης της Δ.Ε.Η. και τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων, αλλά και για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, όπως άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπραξε το 2019 με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Ομοίως, το χρέος των επιχειρήσεων, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας, οφείλει να ρυθμιστεί μέσω ενός αντίστοιχου μηχανισμού, καθώς το ιδιωτικό χρέος αποτελεί αυτή τη στιγμή μια νάρκη στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο καταστροφικό νομοθέτημα της Κυβέρνησης για το νέο Ε.Σ.Υ. προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. ψηφίζει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα αλλάξει το Ε.Σ.Υ. δυστυχώς προς την αρνητική κατεύθυνση. Ακόμη και οι προσκείμενοι προς τη Ν.Δ. συνδικαλιστές του χώρου της υγείας αντιδρούν προς το συγκεκριμένο εξοργιστικά επικίνδυνο νομοσχέδιο».

Όπως, επίσης, επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές. Η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας έχει μειωθεί τα τελευταία τρία έτη και η υγιής επιχειρηματικότητα βάλλεται εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η χώρα μας καταγράφει πανευρωπαϊκή πρωτιά στο συγκεκριμένο δείκτη. Η εικόνα, που αντικρίζουμε περπατώντας σε έναν εμπορικό δρόμο οποιασδήποτε πόλης, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που τα στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούν να μας παρουσιάσουν. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους προς την Κυβέρνηση στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα