03/12/2022

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ασκούμε κριτική στις λανθασμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως προτείνουμε λύσεις, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο που κοστολογείται στο 1,5 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να σπάσει πολλούς κρίκους στην αλυσίδα της ακρίβειας. Παράλληλα, προτείνουμε λύσεις για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της επανακρατικοποίησης της Δ.Ε.Η. και τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων, αλλά και για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, όπως άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπραξε το 2019 με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Ομοίως, το χρέος των επιχειρήσεων, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας, οφείλει να ρυθμιστεί μέσω ενός αντίστοιχου μηχανισμού, καθώς το ιδιωτικό χρέος αποτελεί αυτή τη στιγμή μια νάρκη στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο καταστροφικό νομοθέτημα της Κυβέρνησης για το νέο Ε.Σ.Υ. προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. ψηφίζει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα αλλάξει το Ε.Σ.Υ. δυστυχώς προς την αρνητική κατεύθυνση. Ακόμη και οι προσκείμενοι προς τη Ν.Δ. συνδικαλιστές του χώρου της υγείας αντιδρούν προς το συγκεκριμένο εξοργιστικά επικίνδυνο νομοσχέδιο».

Όπως, επίσης, επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές. Η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας έχει μειωθεί τα τελευταία τρία έτη και η υγιής επιχειρηματικότητα βάλλεται εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η χώρα μας καταγράφει πανευρωπαϊκή πρωτιά στο συγκεκριμένο δείκτη. Η εικόνα, που αντικρίζουμε περπατώντας σε έναν εμπορικό δρόμο οποιασδήποτε πόλης, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που τα στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούν να μας παρουσιάσουν. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους προς την Κυβέρνηση στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Τρία και πλέον χρόνια, πήρε στους “οδηγούς” της “ανάπτυξης”, να επιτύχουν αυτά που επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν δεδομένα»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαναφορά καθημερινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Αδιαφανείς αποφάσεις της Κυβέρνησης με θύμα την ερευνητική κοινότητα της χώρας»

Τις διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την...

Διαβάστε Περισσότερα