02/02/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Και με τη δημιουργία και με την κατάργηση δε γίνεται»

Την άποψη του για την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη χώρα, εκ των οποίων τέσσερα (4) βρίσκονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ένα (1) εξ αυτών στην πόλη της Λαμίας, αλλά και την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε στο φύλλο της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 της εφημερίδας “Η Ώρα της Φωκίδας“, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η σύντομη τοποθέτηση του.  

“Κα Γιαννούλη, δηλώνω αταλάντευτα υπέρ της προοπτικής ίδρυσης ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Ερευνητικών Κέντρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Οι προϋποθέσεις αυτές άλλωστε ετέθησαν επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το άρθρο 34 του Ν. 4589/2019, όπου σύμφωνα και με τη διάταξη έπρεπε μέχρι τις 31-12-2020 να υπάρξουν από το αρμόδιο όργανο και οι σχετικές εισηγήσεις προς την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα ορίζονταν ότι, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η θέση και η επιδίωξη για συνεπή υποστήριξη της παραπάνω συλλογικής διεκδίκησης. Συλλογική διεκδίκηση η οποία εναρμονίζεται κατ’ απόλυτο τρόπο και με τις απόψεις των εκπροσώπων του Α’ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες και αγνοήθηκαν προσφάτως.

Αυτή η διάταξη με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο καταργήθηκε (άρθρο 63, εδ. ι του Ν. 4653/2020) και τώρα απομένει να δούμε πως η εφαρμογή διατάξεων του νέου νόμου θα εξυπηρετήσει το πρόταγμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Η εφαρμογή του νέου νόμου θα διαλευκάνει το θολό τοπίο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες τοποθετήσεις Βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Στελεχών που από τη μία δηλώνουν υπέρ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και από την άλλη ψηφίζουν για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων (4) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Στερεά Ελλάδα. Στελεχών που σήμερα «πωλούν οράματα», λησμονώντας ότι η παράταξη τους είναι εκείνη που τα στέρησε από την περιοχή μας με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα