02/02/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Και με τη δημιουργία και με την κατάργηση δε γίνεται»

Την άποψη του για την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη χώρα, εκ των οποίων τέσσερα (4) βρίσκονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ένα (1) εξ αυτών στην πόλη της Λαμίας, αλλά και την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε στο φύλλο της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 της εφημερίδας “Η Ώρα της Φωκίδας“, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η σύντομη τοποθέτηση του.  

“Κα Γιαννούλη, δηλώνω αταλάντευτα υπέρ της προοπτικής ίδρυσης ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Ερευνητικών Κέντρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Οι προϋποθέσεις αυτές άλλωστε ετέθησαν επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το άρθρο 34 του Ν. 4589/2019, όπου σύμφωνα και με τη διάταξη έπρεπε μέχρι τις 31-12-2020 να υπάρξουν από το αρμόδιο όργανο και οι σχετικές εισηγήσεις προς την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα ορίζονταν ότι, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η θέση και η επιδίωξη για συνεπή υποστήριξη της παραπάνω συλλογικής διεκδίκησης. Συλλογική διεκδίκηση η οποία εναρμονίζεται κατ’ απόλυτο τρόπο και με τις απόψεις των εκπροσώπων του Α’ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες και αγνοήθηκαν προσφάτως.

Αυτή η διάταξη με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο καταργήθηκε (άρθρο 63, εδ. ι του Ν. 4653/2020) και τώρα απομένει να δούμε πως η εφαρμογή διατάξεων του νέου νόμου θα εξυπηρετήσει το πρόταγμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Η εφαρμογή του νέου νόμου θα διαλευκάνει το θολό τοπίο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες τοποθετήσεις Βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Στελεχών που από τη μία δηλώνουν υπέρ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και από την άλλη ψηφίζουν για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων (4) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Στερεά Ελλάδα. Στελεχών που σήμερα «πωλούν οράματα», λησμονώντας ότι η παράταξη τους είναι εκείνη που τα στέρησε από την περιοχή μας με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης να επισκευθεί και το Νοσοκομείο να θαυμάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στις 29/7/2019 πήρε φωτιά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – 4 χρόνια τί έκαναν;”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ο “άριστος γνώστης των πάντων” κ. Μητσοτάκης, τώρα ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτηση να...

Διαβάστε Περισσότερα