07/06/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Κινδυνεύει με λουκέτο η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Λαμίας – Παιδιά ενός κατώτερου θεού στη Φθιώτιδα του 2022»

Για τον ορατό κίνδυνο να μπει λουκέτο στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λαμίας και για παιδιά ενός κατώτερου θεού στη Φθιώτιδα εν έτει 2022 κάνει λόγο, σε μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβασή του που αφορά το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης που υπέβαλε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τη συνακόλουθη διατύπωση επιμέρους προτάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό την έγκαιρη και ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κι ως εκ τούτου τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού τόσο της περιοχής, όσο και όμορων, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία εγκαταλείποντας τόσο την Παιδιατρική Κλινική όσο και ολόκληρο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάνει αναφορά στις μαζικές αποχωρήσεις, τις παραιτήσεις, τις αναστολές εργασίας και τις συνταξιοδοτήσεις κρίσιμης σημασίας ιατρικών ειδικοτήτων, κατά την τελευταία διετία, οι οποίες συνέβαλλαν αφενός στην πλήρη αποδυνάμωση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λαμίας και αφετέρου στην εμπέδωση ενός μη ελκυστικού κλίματος που αποτρέπει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ενταχθεί στις τάξεις του. Όπως επισημαίνει, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αποχωρήσεων ιατρών φτάσαμε στο σημείο το Νοσοκομείο Λαμίας, από τους 6 παιδιάτρους που διέθετε προ 2 ετών, να υπολειτουργεί με έναν ειδικευόμενο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γονιών στην ευρύτερη περιοχή και έχει επιπτώσεις στη μαιευτική κλινική, στις επίτοκες, στις γυναίκες που γέννησαν και δεν πήραν ακόμη εξιτήριο οι ίδιες και τα βρέφη τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω ο κ. Σαρακιώτης ζητά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να προβεί στην προκήρυξη του αναγκαίου αριθμού οργανικών θέσεων των ιατρονοσηλευτικών ειδικοτήτων, να εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο παροχής κινήτρων προκειμένου να καταστήσει πιο ελκυστική την επιλογή των συγκεκριμένων θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και να μεριμνήσει άμεσα για την αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Τμήμα Παιδιατρικής.

Προηγουμένως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε ως εξής: «Το Τμήμα της Παιδιατρικής εκπέμπει SOS καθώς πλέον υφίσταται μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός! Η εν λόγω εξέλιξη μάλιστα προξενεί ανησυχία και στην μαιευτική κλινική! Τα όρια των ανθρώπων του Νοσοκομείου κάθε μέρα δοκιμάζονται ολοένα και περισσότερο. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επιληφθεί του θέματος, συνολικά, πριν να είναι πολύ αργά, για τη βιώσιμη λειτουργία του και για τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας.»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα