07/06/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Κινδυνεύει με λουκέτο η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Λαμίας – Παιδιά ενός κατώτερου θεού στη Φθιώτιδα του 2022»

Για τον ορατό κίνδυνο να μπει λουκέτο στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λαμίας και για παιδιά ενός κατώτερου θεού στη Φθιώτιδα εν έτει 2022 κάνει λόγο, σε μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβασή του που αφορά το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης που υπέβαλε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, παρά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τη συνακόλουθη διατύπωση επιμέρους προτάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό την έγκαιρη και ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κι ως εκ τούτου τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού τόσο της περιοχής, όσο και όμορων, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία εγκαταλείποντας τόσο την Παιδιατρική Κλινική όσο και ολόκληρο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάνει αναφορά στις μαζικές αποχωρήσεις, τις παραιτήσεις, τις αναστολές εργασίας και τις συνταξιοδοτήσεις κρίσιμης σημασίας ιατρικών ειδικοτήτων, κατά την τελευταία διετία, οι οποίες συνέβαλλαν αφενός στην πλήρη αποδυνάμωση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λαμίας και αφετέρου στην εμπέδωση ενός μη ελκυστικού κλίματος που αποτρέπει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ενταχθεί στις τάξεις του. Όπως επισημαίνει, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αποχωρήσεων ιατρών φτάσαμε στο σημείο το Νοσοκομείο Λαμίας, από τους 6 παιδιάτρους που διέθετε προ 2 ετών, να υπολειτουργεί με έναν ειδικευόμενο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γονιών στην ευρύτερη περιοχή και έχει επιπτώσεις στη μαιευτική κλινική, στις επίτοκες, στις γυναίκες που γέννησαν και δεν πήραν ακόμη εξιτήριο οι ίδιες και τα βρέφη τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω ο κ. Σαρακιώτης ζητά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να προβεί στην προκήρυξη του αναγκαίου αριθμού οργανικών θέσεων των ιατρονοσηλευτικών ειδικοτήτων, να εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο παροχής κινήτρων προκειμένου να καταστήσει πιο ελκυστική την επιλογή των συγκεκριμένων θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και να μεριμνήσει άμεσα για την αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Τμήμα Παιδιατρικής.

Προηγουμένως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε ως εξής: «Το Τμήμα της Παιδιατρικής εκπέμπει SOS καθώς πλέον υφίσταται μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός! Η εν λόγω εξέλιξη μάλιστα προξενεί ανησυχία και στην μαιευτική κλινική! Τα όρια των ανθρώπων του Νοσοκομείου κάθε μέρα δοκιμάζονται ολοένα και περισσότερο. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επιληφθεί του θέματος, συνολικά, πριν να είναι πολύ αργά, για τη βιώσιμη λειτουργία του και για τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας.»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Την κάθετη αντίθεσή του στις απόπειρες της Κυβέρνησης να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ιδιωτικοποίηση, εξέφρασε το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το κλιμάκιο των στελεχών του κόμματος...

Διαβάστε Περισσότερα

27 Ιουνίου: Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων | Κοινή δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Σαρακιώτη

Με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιουνίου ως «Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με απόφαση του Ο.Η.Ε. στις 6/4/2017 και στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται αμείωτος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην...

Διαβάστε Περισσότερα