01/04/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Κυβέρνηση κατέθεσε το Σχέδιο Ανάκαμψης χωρίς διαβούλευση με κανέναν φορέα ή κοινωνικό εταίρο”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (31/03) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Η διαχείριση της πανδημίας δεν έχει επιστημονικό πρόσημο και ξεπερνά την κοινή λογική. Ο κόσμος αναρωτιέται: Πως είναι δυνατόν στις 7 Νοεμβρίου με περίπου 2.000 κρούσματα, 20 νεκρούς συνανθρώπους μας κατά μ.ο. ημερησίως και με ελάχιστους διασωληνωμένους να πηγαίνουμε σε ολικό lockdown, ενώ τώρα με τα νούμερα των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων να έχουν εκτοξευθεί και το Ε.Σ.Υ. να βρίσκεται στο κόκκινο, να ανοίγουν δραστηριότητες;”

“Κάθε εβδομάδα, με τον Αλέξη Χαρίτση κάνουμε τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους της εστίασης και του εμπορικού κόσμου από όλη την Ελλάδα. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση και τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, δε θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν. Πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Με κυβερνητική απόφαση έκλεισαν και με κυβερνητική στήριξη πρέπει να ξανανοίξουν.”

“Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους θέτουν ως βασικό αίτημα οι άνθρωποι της αγοράς. Πάγια έξοδα, όπως οι λογαριασμοί του ρεύματος, πώς θα πληρωθούν; Κάποιοι δεν έκαναν αίτηση για την επιστρεπτέα, γιατί η Κυβέρνηση έλεγε ότι “το πόσο θα επιστραφεί εξ ολοκλήρου” και δεν ήθελαν να εμπλακούν με δανεισμούς. Άλλοι δεν έλαβαν καθόλου επιστρεπτέα και άλλοι έλαβαν λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνταν. Πρόκειται για ανισότητες, οι οποίες δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική οικονομία. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τον Ιταλό Πρωθυπουργό να θέτει το ζήτημα στην Ε.Ε. και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιας χώρας που αντιμετώπισε προβλήματα χρέους τα προηγούμενα χρόνια, να μην αρθρώνει κουβέντα.”

“Η Κυβέρνηση κατέθεσε το Σχέδιο Ανάκαμψης χωρίς να έχει διαβουλευτεί με κανέναν φορέα ή κοινωνικό εταίρο, όπως οι άνθρωποι του τουρισμού, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και άλλοι φορείς. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε γνωρίζουμε καν το περιεχόμενο του Σχεδίου, καθώς έχει δημοσιευτεί μόνο μια περίληψη. Είναι δυνατόν να μην υπάρξει διαβούλευση με την κοινωνία; Διαθέτουν το αλάθητο στην Κυβέρνηση;”

“Ο κ. Σκυλακάκης έχει παρουσιάσει την πραγματικότητα: Όσες επιχειρήσεις είναι bankable – “αξιόχρεες”, δηλαδή μπορούν να δανειοδοτηθούν σήμερα από ένα τραπεζικό ίδρυμα, θα είναι αυτές των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια θα εγκριθούν. Πόσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις σήμερα να λάβουν ένα δάνειο; Ακούμε για δισεκατομμύρια αλλά οι συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να περάσουν καν απ’ έξω από μία τράπεζα, θα μείνουν εκτός από τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στηρίξτε τους κτηνοτρόφους – Μαραζώνει ο Μώλος με την αδρανοποίηση της γραμμής»

Την υπερβολική αύξηση του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας και ολόκληρης της χώρας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. Επισημαίνεται ότι το κόστος της κτηνοτροφικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πιο σκληρή σε σχέση με αυτά που παρουσιάζει η Ν.Δ.”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Briefing είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (05/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Απειλούν τους Υπουργούς της και η Κυβέρνηση δίνει και 14 αστυνομικούς για φύλαξή. Μπράβο!”

Στο Ανατρεπτικό Δελτίο του AlertTV.gr βρέθηκε (05/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, συμμετέχοντας σε τηλεοπτική συζήτηση για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα