16/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Κύριε Χατζηδάκη ελάτε στη Λάρυμνα να πείτε στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους»

«Μη μας κουνάει το δάχτυλο η Ν.Δ. για την ΛΑΡΚΟ, ας ρωτήσει τα στελέχη της και τον κ. Σκρέκα για το ποιος την χρεοκόπησε», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης, κατά τη χθεσινή συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που αφορά και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της, το οποίο και εν τέλει ψηφίστηκε μόνο από τους 158 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τοποθέτηση του, ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Εξεπλάγην από το πλούσιο λεξιλόγιο των Βουλευτών της Ν.Δ. με το οποίο περιέγραφαν την κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ: “τραγική”, “βουτηγμένη στα χρέη”, “κατάντημα”. Αναρωτιέμαι, αιτία δεν έχει αυτή η κατάσταση; Ονοματεπώνυμο δεν έχει αυτή η κατάσταση;” και συμπλήρωσε

«Προτού ανεβείτε συνάδελφοι σε αυτό το βήμα, ρωτήστε να μάθετε ποιοι οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή την κατάσταση. Και αν θέλετε πηγαίνετε μέχρι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βρείτε τον Υφυπουργό σας, τον κ. Σκρέκα που ο πατέρας του είχε διοριστεί πριν από 12 χρόνια στη ΛΑΡΚΟ και έπαιρνε μόλις 9.000 ευρώ, να ζήσει, για τη ψυχή της μάνας του! Και διόρισε και όλη την οικογένεια του κ. Σκρέκα στη ΛΑΡΚΟ, και έρχεστε εδώ να μας πείτε ποιος χρεοκόπησε τη ΛΑΡΚΟ;»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Π.Σ. στη Φθιώτιδα, δήλωσε:

«Ρωτήστε τα στελέχη σας για το hedging του 2006 με το 2010 που η εταιρεία είχε απώλεια εσόδων μισό δισ. ευρώ. Στελέχη σας τα έκαναν όλα αυτά. Και θα έρθετε και θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο για το ποιος χρεοκόπησε τη ΛΑΡΚΟ» και συνέχισε: «Το 2006 Διοικήσεις που ορίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία υπερδιπλασίασαν την τιμή του ρεύματος. Και πείτε μου αν μία εταιρεία που έχει ως μεγαλύτερο κόστος το ρεύμα, πως μπορεί να ανταπεξέλθει με τον τριπλασιασμό της τιμής του».

Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο κ. Σαρακιώτης τον κατηγόρησε για υποκρισία και φαρισαϊσμό, λέγοντας τα εξής:

«Και είπε πάλι, με περίσσια υποκρισία και φαρισαϊσμό ο κ. Υπουργός ότι μολύνει αγρίως η ΛΑΡΚΟ. Το έχει ξανά πει, πολλές φορές. Ξεχνάει όμως ότι ο ίδιος ήταν Υπουργός όταν υπέγραφε για την παράταση για να μολύνει όπως ισχυρίζεται η ΛΑΡΚΟ. Τις άδειες για να ρυπαίνει η ΛΑΡΚΟ, όπως αναφέρει. Και σήμερα μας το παίζει και πράσινος Υπουργός», ενώ συμπλήρωσε:

«Άκουσα και το φοβερό από τον κ. Χατζηδάκη, ότι ο κόσμος άκουσε εμάς, άκουσε και εσάς, απευθυνόμενος στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μας ψήφισε. Μάλλον δε γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης τι έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί της όταν πηγαίναν στη ΛΑΡΚΟ προεκλογικά. Ο κ. Σταϊκούρας έλεγε ότι θα λάβει πρωτοβουλίες που να διασφαλίζουν τις θέσεις απασχόλησης. Και σας ρωτώ. Που είναι η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης που φέρνετε με τη σημερινή τροπολογία; Ψάχνω να βρω μία αναφορά της λέξης εργαζόμενος στην τροπολογία και δεν τη βρίσκω. Πως νοιάζεστε για τους εργαζόμενους χωρίς καν να τους μνημονεύετε;»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κάλεσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και τα σωματεία τους, αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στις 11:00 π.μ. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Θα καλέσω και από το βήμα της Βουλής, τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Υπουργό, το Σάββατο στη Λάρυμνα, στις 11:00 π.μ., όπου και θα γίνει μία μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων να τους εξηγήσει από κοντά το εξαιρετικό αυτό σχέδιο, να συνομιλήσει με τους ανθρώπους οι οποίοι καίγονται στα καμίνια, να συνομιλήσει με τους συγγενείς των θυμάτων της εταιρείας και να τους πει πόσες θέσεις εργασίας θα καταφέρει να εξασφαλίσει και πόσους θα πετάξει στο δρόμο. Σάββατο, κε Υπουργέ, στις 11:00 π.μ. ελάτε στη Λάρυμνα.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα