05/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: “Μέσα σε λίγους μήνες η Ν.Δ. που θα έκλεινε τα σύνορα κατάφερε 54% αύξηση στις προσφυγικές ροές”

Στην εκπομπή Kontra 24 του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό βίντεο της τηλεοπτικής παρουσίας του. 

“Σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η προ τριών μηνών συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Ποια ήταν τα αποτελέσματα εκείνης της συνάντησης; Κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Κατακόρυφη των παραβιάσεων στον Ελλαδικό και στον Κυπριακό χώρο και το επαίσχυντο και ανυπόστατο Μνημόνιο Συνεργασίας της με τη Λιβύη“.

“Από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν άκουσα καμία αναφορά ούτε για την Α.Ο.Ζ., ούτε για τις Κυρώσεις που κατάφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Κύπριο Πρόεδρο, κ. Αναστασιάδη να επιβληθούν στην Τουρκία. Για αυτά δεν έχουμε ακούσει ούτε μία κουβέντα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό τους τελευταίους πέντε μήνες“. 

“Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμμένουν στην προεκλογική κασέτα. Πρέπει να αλλάξουν την κασέτα. Πρέπει να αντιληφθούν ότι κυβερνούν τη χώρα. Είναι αυτοί πλέον υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Και σχετικά με αυτό διαβάζω: Οι αυξήσεις των ροών από ξηρά και θάλασσα ανήλθαν σε 46.000, όντας αυξημένες κατά 24% σε σχέση με το 2018, ενώ οι αυξήσεις των ροών από τη θάλασσα έφτασαν το 54%. Μέσα Οκτωβρίου του 2019, που κυβερνά τόσους μήνες η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έκλεινε τα σύνορα και θα σταματούσε τις ροές, είχαμε αύξηση μόνο 54% στις ροές“. 

“Είτε του αρέσει, είτε όχι του κ. Σαμαρά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλο σχέδιο και άλλη πολιτική, έχοντας πλέον ξεκάθαρα δηλώσει ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή πορεία της Β. Μακεδονίας. Όταν λοιπόν ο κ. Σαμαράς λέει ότι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι το λιγότερο επικίνδυνος για τη χώρα. Και τον χειροκροτούν κιόλας”. 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Για την υποβάθμιση του λιμανιού του Αγ. Κωνσταντίνου θα πουν κάτι οι Κυβερνητικοί Βουλευτές;”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Το Υπουργείο Ναυτιλίας γνωρίζει τις δεσμεύσεις του...

Διαβάστε Περισσότερα