05/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: “Μέσα σε λίγους μήνες η Ν.Δ. που θα έκλεινε τα σύνορα κατάφερε 54% αύξηση στις προσφυγικές ροές”

Στην εκπομπή Kontra 24 του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό βίντεο της τηλεοπτικής παρουσίας του. 

“Σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η προ τριών μηνών συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Ποια ήταν τα αποτελέσματα εκείνης της συνάντησης; Κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Κατακόρυφη των παραβιάσεων στον Ελλαδικό και στον Κυπριακό χώρο και το επαίσχυντο και ανυπόστατο Μνημόνιο Συνεργασίας της με τη Λιβύη“.

“Από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν άκουσα καμία αναφορά ούτε για την Α.Ο.Ζ., ούτε για τις Κυρώσεις που κατάφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Κύπριο Πρόεδρο, κ. Αναστασιάδη να επιβληθούν στην Τουρκία. Για αυτά δεν έχουμε ακούσει ούτε μία κουβέντα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό τους τελευταίους πέντε μήνες“. 

“Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμμένουν στην προεκλογική κασέτα. Πρέπει να αλλάξουν την κασέτα. Πρέπει να αντιληφθούν ότι κυβερνούν τη χώρα. Είναι αυτοί πλέον υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Και σχετικά με αυτό διαβάζω: Οι αυξήσεις των ροών από ξηρά και θάλασσα ανήλθαν σε 46.000, όντας αυξημένες κατά 24% σε σχέση με το 2018, ενώ οι αυξήσεις των ροών από τη θάλασσα έφτασαν το 54%. Μέσα Οκτωβρίου του 2019, που κυβερνά τόσους μήνες η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έκλεινε τα σύνορα και θα σταματούσε τις ροές, είχαμε αύξηση μόνο 54% στις ροές“. 

“Είτε του αρέσει, είτε όχι του κ. Σαμαρά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλο σχέδιο και άλλη πολιτική, έχοντας πλέον ξεκάθαρα δηλώσει ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην ευρωπαϊκή πορεία της Β. Μακεδονίας. Όταν λοιπόν ο κ. Σαμαράς λέει ότι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι το λιγότερο επικίνδυνος για τη χώρα. Και τον χειροκροτούν κιόλας”. 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα