23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης με αφορμή την πανδημία: “Στηρίξτε άμεσα τους αυτοαπασχολούμενους”

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων ζητούν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσω ερώτησής τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως υπογραμμίζεται:

Η Υπουργική Απόφαση Α1076/2-4-2020, περί της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αναφέρει στο άρθρο 2 ότι στη διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης μπορούν να προχωρήσουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αναφέρει την εξαίρεση από τη διάταξη των αυτοαπασχολούμενων, είτε έχουν ατομική επιχείρηση, είτε έχουν εταιρική μορφή. Επίσης, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει μηδαμινό τζίρο για το Μάρτη και σίγουρα για τον Απρίλη, θα κληθεί να καταβάλει, έστω και με τη μορφή αναστολής, τις ασφαλιστικές της εισφορές, γεγονός που κάθε άλλο παρά είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν υλοποιηθούν τα ως άνω, κρίνεται αναγκαίο ένα πρόγραμμα άμεσης επιδότησης από το κράτος για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης καθώς και άμεσα κεφάλαια κίνησης, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κοστολόγησε στα 3 δις.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Γ. Σαρακιώτης: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ασυλία για τους εκτελεστές του σχεδίου της Κυβέρνησης»

Τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ΛΑΡΚΟ και σχετίζονται με την επίδοση των ειδοποιητηρίων απόλυσης προς τους εργαζομένους της, καθώς και την εισαγωγή διάταξης νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία παρέχει ασυλία σε...

Διαβάστε Περισσότερα