15/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Με Κυβέρνηση Ν.Δ. η νέα “βαριά βιομηχανία” μας θα είναι τα πρόστιμα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη Μαρία Τσατζαλή (15/01) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Είναι τουλάχιστον μακάβριο να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε με 5.500 νεκρούς. Κατά το πρώτο lockdown, σταθήκαμε στο πλευρό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όμως, μαζί με ειδικούς επιστήμονες, καταθέσαμε και προτάσεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και από αυτές δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, προκειμένου να δει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει και πως λαμβάνονται οι αποφάσεις; Υπάρχουν πολιτικές πιέσεις κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων; Ουδείς αμφισβητεί τους επιστήμονες, αλλά δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις και να ενδύονται “επιστημονικό μανδύα“.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου τύπου: “4/5 συνανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους εκτός Μ.Ε.Θ.“. Θα πρέπει να χειροκροτήσουμε, που ο κ. Πέτσας μας έλεγε ότι αν φτιάχναμε περισσότερες κλίνες Μ.Ε.Θ., θα πετούσαμε τα χρήματά μας; Χάθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας εκτός Μ.Ε.Θ. και θα πρέπει να επικροτήσουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για τη μη στήριξη του Ε.Σ.Υ.;

Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι “θα αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία με την αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ” και καταχειροκροτήθηκε από τους Βουλευτές της Ν.Δ.. Ο κόσμος ζει με 534 ευρώ και το πρόστιμο θα είναι 500; Οι Βουλευτές της Ν.Δ. δε χειροκρότησαν για κάποιο μέτρο στήριξης των πολιτών, αλλά για την αύξηση του προστίμου. Αντί του τουρισμού, με Κυβέρνηση Ν.Δ. η νέα “βαριά βιομηχανία” μας θα είναι τα πρόστιμα.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι απέναντι στην Υπουργό Παιδείας. Προσωπικά, το 2001 όταν πέρασα στη Νομική Αθηνών, φοβόμουν μόνο αν μου πέσει κανένας σοβάς στο κεφάλι γιατί κάναμε μάθημα σε ετοιμόρροπο κτίριο. Χρειάζονται καθηγητές, χρειάζονται υποδομές, δε χρειάζεται επιπρόσθετη αστυνόμευση.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα