03/03/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Με την αποστολή πολεμικού υλικού αλλάζει η πάγια εθνική στρατηγική”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2, σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο κ. Πλεύρης δεν δεσμεύτηκε ούτε για το χρόνο ούτε για το αν θα λειτουργήσει η 2η ΤΟΜΥ στη Λαμία. Απαντήσεις ΔΕΝ είχε δώσει (!) και όταν τον ρώτησα προ ημερών για τη λειτουργία των 7 κλινών Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η ίδρυση των ΤΟ.Μ.Υ. αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και στην καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης. Αν είχαν εμπλακεί ενεργότερα στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και στη διαδικασία πειθούς γι’ αυτόν, δε θα βιώναμε τις τραγικές καταστάσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Ο Υπουργός Υγείας δεν είναι εκτεθειμένος μόνο έναντι των πολιτών της Λαμίας, αλλά και έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Φεβρουάριο δημοσιεύτηκε η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας και αναφέρεται ότι η χώρα μας “έχει καθυστερήσει να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας”.

Με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία αλλάζει η πάγια εθνική στρατηγική. Η χώρα μας παραδοσιακά προέτασσε την τήρηση του διεθνούς δικαίου αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια στα πεδία συγκρούσεων. Οφείλαμε να αναλάβουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο υπέρ της ειρήνης και της διπλωματίας, ο οποίος σε βάθος χρόνου είναι άξιος σεβασμού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτείνει σταθερά τη σύσταση ενός μηχανισμού διαχείρισης προσφυγικών ροών, αλλά δυστυχώς η Ε.Ε. παραμένει θεσμικά απροετοίμαστη. Δεν εισακουστήκαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε τη στρατηγική του “προκεχωρημένου φυλακίου”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα