26/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Με την κατάληψη των υπουργικών θέσεων, τα στελέχη της Ν.Δ. άφησαν στην άκρη και τις περικεφαλαίες”

Στην εκπομπή “Brainstorming” του τηλεοπτικού σταθμού Action24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στην “απαρέγκλιτη εφαρμογή” της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Ν.Δ., καθώς και στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

“Το πρόσφατο παρελθόν της Ν.Δ. στην εξωτερική πολιτική μας γεμίζει αμφιβολίες. Επί μήνες, το Oruc Reis έπλεε στο Αιγαίο σαν να κάνει κρουαζιέρα, με τον κ. Γεραπετρίτη να θέτει ως “κόκκινη γραμμή” τα 6 ν.μ. και τον κ. Χρυσοχοΐδη να χαρακτηρίζει “εθνικισμό” το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ν.μ.”.
“Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. υπερασπίζεται τη Συμφωνία των Πρεσπών στα διεθνή fora και έχει ξεχάσει το βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.. Με την κατάληψη των υπουργικών θέσεων, τα στελέχη της Ν.Δ. άφησαν στην άκρη και τις περικεφαλαίες και πλέον αναμένουμε την κατάθεση προς κύρωση στη Βουλή των τριών συμφωνιών με τη γειτονική χώρα”.
“Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε γερμανικό ΜΜΕ ότι “εμείς θα προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση και θα έχουν μεγάλο όφελος οι γερμανικές εταιρείες”. Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι ότι οι Γερμανοί μας χτυπούν το χέρι φιλικά στην πλάτη για τις συγκεκριμένες “δεσμεύσεις” του Πρωθυπουργού;”
“Ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε ότι για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. θα ασκήσει βέτο. Όπως αποδεικνύεται, η προεκλογική θέση του ήταν παντελώς λανθασμένη και λαϊκίστικη. Πήραν τα “ψηφαλάκια”, άφησαν τις περικεφαλαίες, έκατσαν στις υπουργικές θέσεις και τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών είναι… “εξαιρετική”!”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα