19/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Με τιμιότητα και ειλικρίνεια θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στο πλάι των Φθιωτών”

Την επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του STAR FM 97.1 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθoύν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η χώρα μας έχει τις περισσότερες απώλειες λόγω κορονοϊού ανά εκατ. κατοίκους σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ τα απανωτά σκάνδαλα έχουν καταστήσει την Ελλάδα πρωτοσέλιδο για τους λάθος λόγους σε παγκοσμίου εμβέλειας Μ.Μ.Ε.. Και δυστυχώς τα επιτεύγματα της ΝΔ δεν σταματούν εδώ…

Οι κύριοι Παππάς και Παπαγγελόπουλος δεν καταχράστηκαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου ούτε έχουν αδιευκρίνιστους λογαριασμούς. Δημοσιογράφοι και καναλάρχες ομολογούν πλέον ότι ορθώς η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε στη διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες και ως αρμόδιος Υπουργός ο Νίκος Παππάς στοχοποιήθηκε ακριβώς λόγω αυτών των συμφερόντων, επειδή εφάρμοσε τις επιταγές του Συντάγματος.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει παρουσιάσει πρόγραμμα με 6 εθνικές προτεραιότητες και ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης. Συνεπώς, καμία πόρτα δεν κλείνει. Αν κάποιοι κλείσουν τις πόρτες, ο λαός θα τους απαντήσει στην κάλπη.

Το σύστημα της απλής αναλογικής εφαρμόζεται σε 21 από τις 27 χώρες της Ε.Ε.. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ήταν εξαίρεση, όταν νομοθέτησε ένα επί δεκαετίες πάγιο αίτημα του προοδευτικού κόσμου. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις το υπόσχονταν, καμία δεν το υλοποιούσε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόλμησε και το νομοθέτησε.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, τα τελευταία 2,5 χρόνια, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Από τον Πρωθυπουργό, που προεκλογικά έλεγε ότι “υπάρχει λίπος από γιατρούς στο Ε.Σ.Υ.” έως τους Υπουργούς Υγείας αλλά και τους Βουλευτές Φθιώτιδας της Ν.Δ..

Το 2019, το Νοσοκομείο Λαμίας παραδόθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ικανοποιητική κατάσταση, έχοντας προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρών (από 76 γιατρούς το 2015 φθάσαμε τους 111 το 2019) σε κρίσιμες ειδικότητες και στη βελτίωση των υποδομών και την προμήθεια μαγνητικού και αξονικού τομογράφου. Τα τελευταία 3 χρόνια η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Έθεσα κοινοβουλευτικά στην κα Γκάγκα το θέμα των μαζικών αποχωρήσεων γιατρών από το Νοσοκομείο Λαμίας και η απάντησή ήταν πρωτοφανής: “Πείτε μου εσείς, κ. Σαρακιώτη, γιατί αποχωρούν”! Η Υπουργός ρώτησε τον Βουλευτή για ποιο λόγο αποψιλώνεται το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Στερεάς Ελλάδας..!

Με την ίδια αγωνία και κοιτώντας τους συμπολίτες μου στα μάτια, θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στο πλάι των Φθιωτών και να απαντώ στα προβλήματα που προκύπτουν. Πάντοτε με τιμιότητα και ειλικρίνεια.

Με μνημόνια, τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας και ανεργία στο 27%, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, να αφήσει 37 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους και να ρυθμίσει το δημόσιο χρέος, που Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν δημιουργήσει. Βάσει συνθηκών, πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα