23/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (22/9) είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με τις πρόσφατες ζημιές που συνέβησαν σε περιοχές της Φθιώτιδας μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν μια κακή πρόσφατη εμπειρία και είναι λογικό να είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αποκατάσταση των ζημιών μετά την κακοκαιρία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν έχουν δεχθεί καμία οικονομική ενίσχυση, ενώ ειδικά οι κτηνοτρόφοι, καθώς χάθηκε το φετινό Πάσχα, αναγκάστηκαν ακόμη και να μεταβιβάσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, χωρίς να λάβουν καμία στήριξη από την Πολιτεία.”

“Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Στην Ξυνιάδα καταστράφηκαν 5.000 στρέμματα κυρίως καλαμποκιού, στο Ν. Μοναστήρι και στην Εκκάρα χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού, αλλά και στη Λαμία και στον κάμπο πλημμύρισαν περίπου 20.000 στρέμματα. Σε παρόμοια περίπτωση, το 2018 στον Έβρο, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε δώσει λύση κατεβάζοντας το πλαφόν της παράδοσης και οι αγρότες μπόρεσαν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.”

“Δεν είναι δυνατόν όσοι άνθρωποι ζουν πέριξ των μεγάλων έργων να υφίστανται όλες τις κακοτεχνίες, τις παραλείψεις και τα σφάλματα. Η κατασκευή του ΠΑΘΕ πριν αρκετά χρόνια ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα. Έχουμε καθυστερήσει να κάνουμε τη σχετική συζήτηση, αν και η κατάργηση από τη σημερινή κυβέρνηση της Γ.Γ. Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, η οποία διέθετε την αναγκαία τεχνογνωσία, δε μας δίνει ελπίδες για το ότι θα υπάρξει μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.”

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έκανε αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα σε περιοχές της Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θίγοντας παράλληλα σειρά καίριων ζητημάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα