25/08/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Οι γονείς και τα παιδιά δεν είναι Ινδιάνοι να τους δίνουμε καθρεφτάκια – παγουρίνο»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM1 με τη Βούλα Τσιαχρή και τον Απόστολο Έλληνα, την Τρίτη 25/8, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, o Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Με τη συμφωνία ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου, η οριοθέτηση πραγματοποιείται με τον κανόνα της μέσης γραμμής. Αντιθέτως, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το σύνολο των αιγυπτιακών αιτιάσεων και δεν προχώρησε σε συμφωνία με τον εν λόγω κανόνα.”

“Υπήρχαν επί 15 χρόνια 5 σημεία, στα οποία δε συμφωνούσαμε με την Αίγυπτο. Μπορεί να μας πει η Κυβέρνηση που υποχώρησε η Ελλάδα και που η Αίγυπτος; Επειδή βλέπουμε ότι και στα 5 σημεία υποχώρησε η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι και η Αίγυπτος βρίσκεται υπό πίεση λόγω της κατάστασης στη Λιβύη.”

“Για πρώτη φορά ελήφθησαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε., τον Ιούνιο του 2019 μετά τις προσπάθειες του Α. Τσίπρα και του Ν. Αναστασιάδη. Αυτές τις κυρώσεις όφειλε η σημερινή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει, αλλά ο αρμόδιος υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης μας ανέφερε ότι “ήταν στρατηγική να μη θίξουμε το θέμα των κυρώσεων“. Έτσι φθάσαμε τώρα στην πλήρη αποθράσυνση της Τουρκίας.”

“Για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής απαιτείται διορατικότητα και διαπιστώνουμε την παντελή έλλειψή της από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως διαπιστώνουμε και την απουσία ικανότητας κινητοποίησης διεθνών δρώντων για να πιεστεί ο Ερντογάν.”

“Το Μάιο, κατά την κορύφωση της πανδημίας, η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των μαθητών στην τάξη από 22 στους 25. Από τους 25 στους 22 το είχε μειώσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Η αύξηση των μαθητών στο τμήμα εν μέσω πανδημίας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν άλλες χώρες έχουν ήδη λάβει μέτρα “σπασίματος” αιθουσών, παραγγελίας μονών θρανίων και πρόσληψης προσωπικού. Στην Ελλάδα, η κα Κεραμέως μας ενημέρωσε ότι οι αίθουσες θα απολυμαίνονται 3 φορές την ημέρα, αλλά με τον ίδιο αριθμό καθαριστριών.”

Τα παιδιά και οι γονείς δε θέλουν παγουρίνο. Θέλουν θέσεις σε ΚΔΑΠ. Οι γονείς και τα παιδιά δεν είναι Ινδιάνοι να τους δίνουμε καθρεφτάκια – παγουρίνο. Οι γονείς και τα παιδιά θέλουν την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. έλεγε προεκλογικά ότι θα στήριζε τον ιδιωτικό τομέα – Σήμερα τον πετάει εκτός»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν 49 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης μιλώντας στον Flash 99.4 και στην...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τι να περιμένουμε όταν η Κυβέρνηση δηλώνει ότι ήταν οριακά θετική έκπληξη η ύφεση 15,2% του β’ τριμήνου;»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (08/09) με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στην Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρηματοδότηση για αντιδραστήρια;»

Στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1, τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή (04/09) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα