25/08/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Οι γονείς και τα παιδιά δεν είναι Ινδιάνοι να τους δίνουμε καθρεφτάκια – παγουρίνο»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM1 με τη Βούλα Τσιαχρή και τον Απόστολο Έλληνα, την Τρίτη 25/8, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, o Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Με τη συμφωνία ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου, η οριοθέτηση πραγματοποιείται με τον κανόνα της μέσης γραμμής. Αντιθέτως, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το σύνολο των αιγυπτιακών αιτιάσεων και δεν προχώρησε σε συμφωνία με τον εν λόγω κανόνα.”

“Υπήρχαν επί 15 χρόνια 5 σημεία, στα οποία δε συμφωνούσαμε με την Αίγυπτο. Μπορεί να μας πει η Κυβέρνηση που υποχώρησε η Ελλάδα και που η Αίγυπτος; Επειδή βλέπουμε ότι και στα 5 σημεία υποχώρησε η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι και η Αίγυπτος βρίσκεται υπό πίεση λόγω της κατάστασης στη Λιβύη.”

“Για πρώτη φορά ελήφθησαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε., τον Ιούνιο του 2019 μετά τις προσπάθειες του Α. Τσίπρα και του Ν. Αναστασιάδη. Αυτές τις κυρώσεις όφειλε η σημερινή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει, αλλά ο αρμόδιος υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης μας ανέφερε ότι “ήταν στρατηγική να μη θίξουμε το θέμα των κυρώσεων“. Έτσι φθάσαμε τώρα στην πλήρη αποθράσυνση της Τουρκίας.”

“Για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής απαιτείται διορατικότητα και διαπιστώνουμε την παντελή έλλειψή της από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως διαπιστώνουμε και την απουσία ικανότητας κινητοποίησης διεθνών δρώντων για να πιεστεί ο Ερντογάν.”

“Το Μάιο, κατά την κορύφωση της πανδημίας, η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των μαθητών στην τάξη από 22 στους 25. Από τους 25 στους 22 το είχε μειώσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Η αύξηση των μαθητών στο τμήμα εν μέσω πανδημίας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν άλλες χώρες έχουν ήδη λάβει μέτρα “σπασίματος” αιθουσών, παραγγελίας μονών θρανίων και πρόσληψης προσωπικού. Στην Ελλάδα, η κα Κεραμέως μας ενημέρωσε ότι οι αίθουσες θα απολυμαίνονται 3 φορές την ημέρα, αλλά με τον ίδιο αριθμό καθαριστριών.”

Τα παιδιά και οι γονείς δε θέλουν παγουρίνο. Θέλουν θέσεις σε ΚΔΑΠ. Οι γονείς και τα παιδιά δεν είναι Ινδιάνοι να τους δίνουμε καθρεφτάκια – παγουρίνο. Οι γονείς και τα παιδιά θέλουν την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα