29/07/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Οι επιστήμονες δε μιλούν για απολύσεις και μειώσεις μισθού – Οι Υπουργοί της Ν.Δ. το κάνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ”

Στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” και τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky TV είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (28/07) για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Όταν οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πειθώ, η Κυβέρνηση από την άλλη δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζει το βούρδουλα. Ή ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες ή δε τους ακούμε; Και τι λένε οι ειδικοί επιστήμονες; Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής μιλάει για πειθώ και στοχευμένες μεθόδους ενημέρωσης και σε περίπτωση που δεν πειστεί ένα μέρος του υγειονομικού προσωπικού, τότε μόνο επιβάλλεται υποχρεωτικότητα και όταν κάποιος δε θελήσει και τότε να εμβολιαστεί, πραγματοποιείται αλλαγή πόστου. Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής δε μιλά για απολύσεις ούτε για μειώσεις μισθού.”

“Ακούτε τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας τι λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια; Κάθε πρωί βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για απολύσεις. Όπως τους ακούτε εσείς, έτσι τους ακούμε κι εμείς και όλος ο κόσμος. Και εκτός αυτού, επειδή άκουσα και το συνάδελφο να μιλάει για κίνητρα και επειδή θα ξεχάσουμε την έννοια του κινήτρου, αναρωτιέμαι, είναι κίνητρο η μη μείωση του μισθού; Από πότε αποτελεί κίνητρο η μη μείωση του μισθού;”

“Ποιος παίρνει τι να το ρωτάτε στους Βουλευτές και τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταβάλλουμε τη μισή αποζημίωση μας, στο κόμμα για να μη χρωστάμε, ενώ τα στελέχη λαμβάνουν τους μισθούς που εσείς λέτε, με το κόμμα τους να χρωστάει ακόμη σε όλους όσους μιλάνε ελληνικά, γαλλικά και δε ξέρω πόσες άλλες γλώσσες.”

“Ο λαϊκισμός δεν έχει τέλος από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας. Να εγκαλούν εμάς τα στελέχη ενός κόμματος που χρωστάει περίπου 350.000.000 ευρώ, πάει πολύ. Να μας λένε για τις αποζημιώσεις τα στελέχη ενός κόμματος του οποίου ο Πρόεδρος και σημερινός Πρωθυπουργός, είναι αυτός που χρωστά τα περισσότερα προς τις Τράπεζες, από τους 300 Βουλευτές, πάει πολύ. Εμείς καταβάλλουμε το 50% της αποζημίωσης μας στο κόμμα για να μη χρωστάει και για μην έχουμε αυτά τα χάλια και ρεζιλίκια που έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.”

“Πάει πολύ να μας λένε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι σαμποτάρουμε τον εμβολιασμό. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, πήγε πρώτος και εμβολιάστηκε και εγώ προσωπικά έχω κάνει και τις δόσεις του εμβολίου με Astra Zeneca. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μας εγκαλούν ότι αποστέλλουμε τα λάθος μηνύματα, γιατί δε μας λένε ποιοι είναι αυτοί οι Βουλευτές που δεν εμβολιάζονται επειδή τους το λέει ο πνευματικός τους; Γιατί δε μας λένε ποιοι έχουν εμβολιαστεί, ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί; Πότε εμβολιάστηκαν; Όλοι, Υπουργοί και Βουλευτές. Για εμάς ισχύει το καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, γιατί επιχειρούν να μας βάλουν και την ταμπέλα των αντιεμβολιαστών. Όποιος θέλει εδώ είμαστε. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνα που κρύβονται.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Κανείς δεν μπορεί να λάβει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη”

Στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (15/09) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Χατζηδάκης μας έλεγε το 2019 ότι θα πληρώνουμε φθηνότερο ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά λύσεις σε άλλους χώρους γιατί δεν έχει πάγκο”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (31/08) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα