29/07/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Οι επιστήμονες δε μιλούν για απολύσεις και μειώσεις μισθού – Οι Υπουργοί της Ν.Δ. το κάνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ”

Στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” και τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky TV είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (28/07) για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Όταν οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πειθώ, η Κυβέρνηση από την άλλη δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζει το βούρδουλα. Ή ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες ή δε τους ακούμε; Και τι λένε οι ειδικοί επιστήμονες; Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής μιλάει για πειθώ και στοχευμένες μεθόδους ενημέρωσης και σε περίπτωση που δεν πειστεί ένα μέρος του υγειονομικού προσωπικού, τότε μόνο επιβάλλεται υποχρεωτικότητα και όταν κάποιος δε θελήσει και τότε να εμβολιαστεί, πραγματοποιείται αλλαγή πόστου. Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής δε μιλά για απολύσεις ούτε για μειώσεις μισθού.”

“Ακούτε τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας τι λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια; Κάθε πρωί βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για απολύσεις. Όπως τους ακούτε εσείς, έτσι τους ακούμε κι εμείς και όλος ο κόσμος. Και εκτός αυτού, επειδή άκουσα και το συνάδελφο να μιλάει για κίνητρα και επειδή θα ξεχάσουμε την έννοια του κινήτρου, αναρωτιέμαι, είναι κίνητρο η μη μείωση του μισθού; Από πότε αποτελεί κίνητρο η μη μείωση του μισθού;”

“Ποιος παίρνει τι να το ρωτάτε στους Βουλευτές και τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταβάλλουμε τη μισή αποζημίωση μας, στο κόμμα για να μη χρωστάμε, ενώ τα στελέχη λαμβάνουν τους μισθούς που εσείς λέτε, με το κόμμα τους να χρωστάει ακόμη σε όλους όσους μιλάνε ελληνικά, γαλλικά και δε ξέρω πόσες άλλες γλώσσες.”

“Ο λαϊκισμός δεν έχει τέλος από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας. Να εγκαλούν εμάς τα στελέχη ενός κόμματος που χρωστάει περίπου 350.000.000 ευρώ, πάει πολύ. Να μας λένε για τις αποζημιώσεις τα στελέχη ενός κόμματος του οποίου ο Πρόεδρος και σημερινός Πρωθυπουργός, είναι αυτός που χρωστά τα περισσότερα προς τις Τράπεζες, από τους 300 Βουλευτές, πάει πολύ. Εμείς καταβάλλουμε το 50% της αποζημίωσης μας στο κόμμα για να μη χρωστάει και για μην έχουμε αυτά τα χάλια και ρεζιλίκια που έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.”

“Πάει πολύ να μας λένε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι σαμποτάρουμε τον εμβολιασμό. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, πήγε πρώτος και εμβολιάστηκε και εγώ προσωπικά έχω κάνει και τις δόσεις του εμβολίου με Astra Zeneca. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μας εγκαλούν ότι αποστέλλουμε τα λάθος μηνύματα, γιατί δε μας λένε ποιοι είναι αυτοί οι Βουλευτές που δεν εμβολιάζονται επειδή τους το λέει ο πνευματικός τους; Γιατί δε μας λένε ποιοι έχουν εμβολιαστεί, ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί; Πότε εμβολιάστηκαν; Όλοι, Υπουργοί και Βουλευτές. Για εμάς ισχύει το καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, γιατί επιχειρούν να μας βάλουν και την ταμπέλα των αντιεμβολιαστών. Όποιος θέλει εδώ είμαστε. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνα που κρύβονται.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα