23/10/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Οι κάτοικοι του Κόμματος είναι θεατές ενός πινγκ-πονγκ ευθυνών»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας σχολίασε την επικαιρότητα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Για τη ΛΑΡΚΟ, η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε εργολάβους κ σήμερα βλέπουμε απολύσεις. Η Ν.Δ. λοιδορούσε τη ΛΑΡΚΟ χαρακτηρίζοντας τη χρεοκοπημένη και τώρα που έχει εκτιναχθεί η τιμή του νικελίου, η Κυβέρνηση σταματά τη λειτουργία του εργοστασίου! Κυβερνητική πολιτική γεμάτη αντιφάσεις.

Με τις τιμές του νικελίου τόσο ψηλά, η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να λειτουργεί ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και αποπληρώνοντας τις οφειλές της. Αντ’ αυτού σταμάτησε να παράγει! Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ και αυτό φαίνεται.

Όταν η Κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει συμφέροντα, τότε βρίσκει δημοσιονομικό χώρο. Απευθείας αναθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία! Μισό δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθεί υπό τη μορφή σχεδόν άτοκων δανείων σε μόλις 13 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αν, όμως, μειώσουμε το ΦΠΑ στο ψωμί, όπως προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέτρο που κοστολογείται στα 150 εκ. ευρώ, τότε “θα μπούμε σε μνημόνια” σύμφωνα με τη ΝΔ.

Μόνο για το Σεπτέμβριο, οι εταιρείες, που παράγουν και διακινούν ηλεκτρική ενέργεια, εμφάνισαν υπερέσοδα 485 εκ. ευρώ. Τον μήνα, που εφαρμόστηκε το νέο μοντέλο τιμολόγησης του κ. Σκρέκα. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες όταν υπήρχε και η ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία υποτίθεται ότι θα καταργούσαν, τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση ύψους 57%. Εμπαιγμός και κοροϊδία.

Η ενεργειακή κρίση έχει διεθνείς διαστάσεις, αλλά η Ελλάδα κατέγραφε πανευρωπαϊκές πρωτιές στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήδη από τον Ιούλιο του 2021, προ κρίσης δηλαδή.

Η επιχειρηματικότητα στενάζει και μόνο το α΄ εξάμηνο έχουν κλείσει στη Λαμία περισσότερα από 30 καταστήματα. Η ανάπτυξη της ΝΔ αφορά 5-6 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εισπράττουν δισ. κρατικών ενισχύσεων ή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Όταν οι εταιρείες ενέργειας παρουσιάζουν αύξηση κερδών 300%, “ανάπτυξη” είναι και αυτή. Ωστόσο, είναι δίκαιη και βιώσιμη;

Προτείνουμε, εδώ και 1,5 έτος, τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και αλλαγή του μοντέλου της ΔΕΗ. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης πούλησε τη ΔΕΗ και δημιουργήθηκαν συνθήκες ολιγοπωλίου. Η ΔΕΗ πλέον δεν μπορεί να ασκεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της, με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας έχουν μετατραπεί σε θεατές ενός πινγκ-πονγκ μετακύλισης ευθυνών μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών, με άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους δίνοντας λύση στο πρόβλημα κ ας σταματήσουν να κρύβονται.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Πρώτος στόχος μας η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.»

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του Προέδρου. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Προβληματισμοί από τις τοποθετήσεις και τη στρατηγική της Κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά”

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 σχολίασε προσφάτως την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ήταν εξ αρχής επιλογή μου...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Η μαζική προσέλευση 150.000 μελών προσέδωσε νέα δυναμική στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel: «Στην...

Διαβάστε Περισσότερα