23/10/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Οι κάτοικοι του Κόμματος είναι θεατές ενός πινγκ-πονγκ ευθυνών»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας σχολίασε την επικαιρότητα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Για τη ΛΑΡΚΟ, η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε εργολάβους κ σήμερα βλέπουμε απολύσεις. Η Ν.Δ. λοιδορούσε τη ΛΑΡΚΟ χαρακτηρίζοντας τη χρεοκοπημένη και τώρα που έχει εκτιναχθεί η τιμή του νικελίου, η Κυβέρνηση σταματά τη λειτουργία του εργοστασίου! Κυβερνητική πολιτική γεμάτη αντιφάσεις.

Με τις τιμές του νικελίου τόσο ψηλά, η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να λειτουργεί ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και αποπληρώνοντας τις οφειλές της. Αντ’ αυτού σταμάτησε να παράγει! Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ και αυτό φαίνεται.

Όταν η Κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει συμφέροντα, τότε βρίσκει δημοσιονομικό χώρο. Απευθείας αναθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία! Μισό δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθεί υπό τη μορφή σχεδόν άτοκων δανείων σε μόλις 13 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αν, όμως, μειώσουμε το ΦΠΑ στο ψωμί, όπως προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέτρο που κοστολογείται στα 150 εκ. ευρώ, τότε “θα μπούμε σε μνημόνια” σύμφωνα με τη ΝΔ.

Μόνο για το Σεπτέμβριο, οι εταιρείες, που παράγουν και διακινούν ηλεκτρική ενέργεια, εμφάνισαν υπερέσοδα 485 εκ. ευρώ. Τον μήνα, που εφαρμόστηκε το νέο μοντέλο τιμολόγησης του κ. Σκρέκα. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες όταν υπήρχε και η ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία υποτίθεται ότι θα καταργούσαν, τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση ύψους 57%. Εμπαιγμός και κοροϊδία.

Η ενεργειακή κρίση έχει διεθνείς διαστάσεις, αλλά η Ελλάδα κατέγραφε πανευρωπαϊκές πρωτιές στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήδη από τον Ιούλιο του 2021, προ κρίσης δηλαδή.

Η επιχειρηματικότητα στενάζει και μόνο το α΄ εξάμηνο έχουν κλείσει στη Λαμία περισσότερα από 30 καταστήματα. Η ανάπτυξη της ΝΔ αφορά 5-6 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εισπράττουν δισ. κρατικών ενισχύσεων ή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Όταν οι εταιρείες ενέργειας παρουσιάζουν αύξηση κερδών 300%, “ανάπτυξη” είναι και αυτή. Ωστόσο, είναι δίκαιη και βιώσιμη;

Προτείνουμε, εδώ και 1,5 έτος, τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και αλλαγή του μοντέλου της ΔΕΗ. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης πούλησε τη ΔΕΗ και δημιουργήθηκαν συνθήκες ολιγοπωλίου. Η ΔΕΗ πλέον δεν μπορεί να ασκεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της, με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας έχουν μετατραπεί σε θεατές ενός πινγκ-πονγκ μετακύλισης ευθυνών μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών, με άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους δίνοντας λύση στο πρόβλημα κ ας σταματήσουν να κρύβονται.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. είναι κολλημένα με την καρέκλα – Ζητείται λίγη αξιοπρέπεια”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Καναλιού ΕΝΑ του 90.4 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Το Predator αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για να παρακολουθούνται οι αντίπαλοι και φίλοι του κ. Μητσοτάκη”

Την επικαιρότητα σχολίασε (14/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας, Γιάννης Σαρακιώτης στο δελτίο Kontra News 9:30 με τον Γιώργο Μελιγγώνη. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Κανάλι της Βουλής: «Η Δημοκρατία μας νοσεί και ο ιός έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η Δημοκρατία μας νοσεί. Νοσεί βαριά. Και η αιτία δεν είναι ο κορονοϊός. Ο ιός έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το δεδομένο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα