03/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης – Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς”

Στην εκπομπή του ACTION 24, x2 με τον Γιάννη Πολίτη, είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (02/03) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“O βέλτιστος τρόπος διαχείρισης της πανδημίας είναι η διενέργεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων (tests). Το κράτος οφείλει να οργανώνει διενέργεια μαζικών ελέγχων και στην κοινότητα και σε συγκεκριμένες δομές, π.χ. γηροκομεία.”

“Και όμως βλέπουμε ότι η χώρα μας είναι ουραγός σε αυτόν τον τομέα. Και άκουσα πριν από λίγες ημέρες τον κ. Κικίλια, όταν είχε έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να επικροτεί και να αναφέρει ότι το βέλτιστο εργαλείο για τη διαχείριση είναι το lockdown. Δεν είναι το lockdown.”

“Τι να κάνουμε που όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι δεν είναι το lockdown. Είναι το πιο εύκολο για την Κυβέρνηση, έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, αλλά δεν είναι το πλέον αποτελεσματικό. Συνέπειες και στην ψυχική υγεία και στην οικονομία. Άρα, η Κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες έχει επιλέξει τον πιο εύκολο δρόμο. Αυτόν του ολικού lockdown χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες της στην αύξηση του αριθμού της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων.”

“Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τι έχει γίνει όλους τους προηγούμενους μήνες; Δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία η Κυβέρνηση και μάλιστα, έφθασε στο σημείο να έρθει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και να μας παρουσιάζει υποτιθέμενες μελέτες ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κολλάει ο κορονοϊός. Δεν είναι δυνατόν την ανικανότητα η Κυβέρνηση να την κρύβει πίσω από υποτιθέμενες μελέτες και να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης.”

“Και δεν μπορώ να μην τονίσω και τα μηνύματα, τα οποία στέλνει στην ελληνική κοινωνία, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μία με την Πάρνηθα, μία με τα γλέντια στην Ικαρία και είναι σαν να κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο στους συμπολίτες μας, οι οποίοι επί ένα χρόνο έχουν κλειστές επιχειρήσεις, επί ένα χρόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τις οικογένειές τους, έχουν στερηθεί ακόμη και τα συγγενικά τους πρόσωπα, δεν μπορούν να μετακινηθούν από τη μία περιοχή στην άλλη και έχουμε τον Πρωθυπουργό να στέλνει αυτά τα μηνύματα.”

“Τα μείζονα ζητήματα είναι εδώ, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί η Κυβέρνηση, έχει αποτύχει παταγωδώς, ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, προβλήματα επιβίωσης και η Ν.Δ. ψάχνει εναγωνίως να αλλάξει την ατζέντα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα