21/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ ακόμη στο Γ.Ν. Λαμίας – Από τον Ιούνιο είχα κάνει σχετική ερώτηση”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των “Παραπολιτικών FM 90.1” τοποθετήθηκε (20/11) για τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών είχε προταθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήδη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Δεν είναι ευχάριστο αλλά, όταν βιώνουμε μια τέτοια κρίση, εννοείται ότι είναι αναγκαίο και δε μπορούσε να μη γίνει. Οι κλινικάρχες δείχνουν απροετοίμαστοι αλλά, αν υπήρχε σχέδιο, δε θα μπορούσαν να δηλώσουν κάτι τέτοιο.”

Το Υπουργείο Υγείας όφειλε να ενημερώσει πρώτα τους κλινικάρχες, το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά κέντρα όσον αφορά τα τεστ ανίχνευσης. Το Υπουργείο είναι ο κεντρικός συντονιστής και από το Υπουργείο οφείλουμε να ζητούμε τις ενέργειες, που οφείλει να κάνει, αλλά δυστυχώς δεν τις κάνει.”

“Στο Νοσοκομείο Λαμίας, 6 κλίνες ΜΕΘ-Covid αντικατέστησαν 7 κλίνες ΜΑΦ και αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες. Προσωπικά είχα καταθέσει ερώτηση και έχω κάνει επανειλημμένες δημόσιες αναφορές για αυτό, προς το Υπουργείο Υγείας. Είναι λογικό τώρα να ζητούμε ευθύνη από τον ιδιοκτήτη μιας μικρής κλινικής στη Λαμία την ώρα που στο Νοσοκομείο Λαμίας δε δημιουργήθηκε ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ.”

“Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την αντιπολίτευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκείνη, που άσκησε η Ν.Δ.. Ακόμα και τους νεκρούς της γρίπης είχε πολιτικοποιήσει η Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στους Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Άλλη αντιπολίτευση έκανε η Ν.Δ. και άλλη εμείς σήμερα με προτάσεις και σχέδιο“.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα