21/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ ακόμη στο Γ.Ν. Λαμίας – Από τον Ιούνιο είχα κάνει σχετική ερώτηση”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των “Παραπολιτικών FM 90.1” τοποθετήθηκε (20/11) για τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών είχε προταθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήδη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Δεν είναι ευχάριστο αλλά, όταν βιώνουμε μια τέτοια κρίση, εννοείται ότι είναι αναγκαίο και δε μπορούσε να μη γίνει. Οι κλινικάρχες δείχνουν απροετοίμαστοι αλλά, αν υπήρχε σχέδιο, δε θα μπορούσαν να δηλώσουν κάτι τέτοιο.”

Το Υπουργείο Υγείας όφειλε να ενημερώσει πρώτα τους κλινικάρχες, το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά κέντρα όσον αφορά τα τεστ ανίχνευσης. Το Υπουργείο είναι ο κεντρικός συντονιστής και από το Υπουργείο οφείλουμε να ζητούμε τις ενέργειες, που οφείλει να κάνει, αλλά δυστυχώς δεν τις κάνει.”

“Στο Νοσοκομείο Λαμίας, 6 κλίνες ΜΕΘ-Covid αντικατέστησαν 7 κλίνες ΜΑΦ και αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες. Προσωπικά είχα καταθέσει ερώτηση και έχω κάνει επανειλημμένες δημόσιες αναφορές για αυτό, προς το Υπουργείο Υγείας. Είναι λογικό τώρα να ζητούμε ευθύνη από τον ιδιοκτήτη μιας μικρής κλινικής στη Λαμία την ώρα που στο Νοσοκομείο Λαμίας δε δημιουργήθηκε ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ.”

“Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την αντιπολίτευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκείνη, που άσκησε η Ν.Δ.. Ακόμα και τους νεκρούς της γρίπης είχε πολιτικοποιήσει η Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στους Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Άλλη αντιπολίτευση έκανε η Ν.Δ. και άλλη εμείς σήμερα με προτάσεις και σχέδιο“.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα