21/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ ακόμη στο Γ.Ν. Λαμίας – Από τον Ιούνιο είχα κάνει σχετική ερώτηση”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των “Παραπολιτικών FM 90.1” τοποθετήθηκε (20/11) για τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Η επίταξη ιδιωτικών κλινικών είχε προταθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήδη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Δεν είναι ευχάριστο αλλά, όταν βιώνουμε μια τέτοια κρίση, εννοείται ότι είναι αναγκαίο και δε μπορούσε να μη γίνει. Οι κλινικάρχες δείχνουν απροετοίμαστοι αλλά, αν υπήρχε σχέδιο, δε θα μπορούσαν να δηλώσουν κάτι τέτοιο.”

Το Υπουργείο Υγείας όφειλε να ενημερώσει πρώτα τους κλινικάρχες, το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά κέντρα όσον αφορά τα τεστ ανίχνευσης. Το Υπουργείο είναι ο κεντρικός συντονιστής και από το Υπουργείο οφείλουμε να ζητούμε τις ενέργειες, που οφείλει να κάνει, αλλά δυστυχώς δεν τις κάνει.”

“Στο Νοσοκομείο Λαμίας, 6 κλίνες ΜΕΘ-Covid αντικατέστησαν 7 κλίνες ΜΑΦ και αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες. Προσωπικά είχα καταθέσει ερώτηση και έχω κάνει επανειλημμένες δημόσιες αναφορές για αυτό, προς το Υπουργείο Υγείας. Είναι λογικό τώρα να ζητούμε ευθύνη από τον ιδιοκτήτη μιας μικρής κλινικής στη Λαμία την ώρα που στο Νοσοκομείο Λαμίας δε δημιουργήθηκε ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ.”

“Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την αντιπολίτευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με εκείνη, που άσκησε η Ν.Δ.. Ακόμα και τους νεκρούς της γρίπης είχε πολιτικοποιήσει η Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στους Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Άλλη αντιπολίτευση έκανε η Ν.Δ. και άλλη εμείς σήμερα με προτάσεις και σχέδιο“.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση επιλέγει να εγκαταλείψει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο έλεος της πανδημίας»

Προσκεκλημένος στη χθεσινή συζήτηση με θέμα: «Μέτρα στήριξης επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης – συζήτηση & ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα...

Διαβάστε Περισσότερα