07/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τελειώνει εδώ»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM1 με τους Απόστολο Έλληνα και Παρασκευή Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (7/10) για το θέμα της έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς για θέματα της πρόσφατης κοινοβουλευτικής δράσης του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ήταν μια δικαίωση για όσους υπέστησαν σωματική και λεκτική βία και για τη Μάγδα Φύσσα, μια συγκλονιστική μάνα η οποία έδωσε ένα τιτάνιο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές μόνη της, πολλές φορές χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στην υπόθεση.”

“Δε χρειαζόμασταν μια δικαστική απόφαση για να καταδικάσουμε πολιτικά τις πράξεις της Χρυσής Αυγής. Επικυρώθηκε, όμως, αυτό με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τελειώνει εδώ, είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να διασφαλίσουμε ένα μέλλον χωρίς βία, χωρίς μισαλλοδοξία, χωρίς ανοχή προς τέτοιες πρακτικές.”

“Η συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ ήταν πολύ γόνιμη και εντάσσεται στον κύκλο των συναντήσεων του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Α. με τους κορυφαίους κοινωνικούς εταίρους. Από πλευράς μου, έθεσα το ζήτημα των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας και στη Φθιώτιδα απειλούνται με κατασχέσεις. Πρότασή μας είναι να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των δόσεων αποπληρωμής, δεδομένης και της δυσκολίας της περιόδου της πανδημίας.”

“Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η επιστροφή του φόρου πετρελαίου προς τους αγρότες θα έδινε σημαντική ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα ακόμη και επιβίωσης. Ο πρωτογενής τομέας στη Φθιώτιδα ζει πολύ δύσκολες στιγμές.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα