09/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τα συστημικά ΜΜΕ – Σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη τρώνε και πίνουν για τον αποκαλούν “Μεσσία”»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM1 με τη Βούλα Τσιαχρή και τον Απόστολο Έλληνα, την Τετάρτη 8/7, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την έως τώρα πορεία της χώρας και της Φθιώτιδας, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τις εξελίξεις με την αποκαλούμενη “Λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα” και την αδιαφανή διάθεση δημοσίου χρήματος προς Μ.Μ.Ε. κ.α., ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη καθώς και σχετικό βίντεο. 

“Η πολιτική της “μισής δουλειάς-μισού μισθού” και της αποδιοργάνωσης του Σ.Ε.Π.Ε. θυμίζουν τον “παλιό καλό” κ. Βρούτση.”

“Η κατάσταση, όσον αφορά την πανδημία, είναι κρίσιμη. Καλώς ανοίγουμε τα σύνορα, εξαρτόμαστε από τον τουρισμό και αναμένουμε αύξηση των εσόδων για τον προϋπολογισμό από τους τουρίστες, αλλά δεν είμαστε και ξέφραγο αμπέλι. Πρέπει να αυξήσουμε τους ελέγχους και τα τεστ στα σύνορα. Δεν υπάρχει εικόνα σοβαρής διαχείρισης της κατάστασης.”

“Ενώ το δικαιούνταν, πολλές επιχειρήσεις έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά καμία δεν έχει μπει. Εγκρίνονται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και απορρίπτονται οι μικρές επιχειρήσεις των 5-10 εργαζομένων. Αυτά απασχολούν τον κόσμο, αλλά επιμένουν να μας λένε για τα γκάλοπ και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι συμπολίτες μας, που ζουν με 800 ευρώ για 3,5 μήνες. Να τα χαίρονται τα γκάλοπ, αλλά ας ακούσουν και τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο κόσμος.”

“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε κάτι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια: Έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν, όπως πληρώνει ο μανάβης και το μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Καλά κάνουν και μας βρίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά πλήρωσαν. Επί 30 χρόνια δεν έμπαινε ευρώ στο δημόσιο ταμείο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.”

“Ο ρόλος των υπουργών δεν είναι να είναι συμπαθείς προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όποιος πρέπει να πληρώνει, να πληρώνει.”

“Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τα 4-5 συστημικά κανάλια και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα. Πιστεύει κανείς ότι θα έχουμε πρόβλημα να συγκρουστούμε επειδή “τρώνε και πίνουν” οι άνθρωποι, που εξυμνούν τον κ. Μητσοτάκη και το λένε “Μεσσία”;

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Όλοι διαμαρτύρονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία εκτός από τη Ν.Δ.! Ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία!»

Στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τα νούμερα που “μαγειρεύει” η Κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα»

Συνέντευξη παρέθεσε στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) του Αλέκου Χατζηκώστα, ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, την Τρίτη 27/9/2022.  Με αφορμή την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα