17/06/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Ο αποκλεισμός των ελαιοπαραγωγών Καλαμών της Φθιώτιδας μία ακόμη πράξη του δράματος του πρωτογενή τομέα της περιοχής»

«Ο αποκλεισμός των ελαιοπαραγωγών Καλαμών της Φθιώτιδας συνιστά μία ακόμη πράξη του δράματος που ζει τα τρία τελευταία χρόνια ο πρωτογενής τομέας της περιοχής», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σαρακιώτη, μετά και το πέρας ικανού χρονικού διαστήματος χωρίς καμία ουσιαστική Κυβερνητική αντίδραση για το θέμα:

«Η απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την Υπουργική Απόφαση με την οποία η ποικιλία Καλαμών χαρακτηρίστηκε συνώνυμη της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Ελιά Καλαμάτας», συνιστά μία ακόμη πράξη του δράματος που ζει τα τρία τελευταία χρόνια ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, μιας και η επιβίωση των παραγωγών της Ελιάς καλαμών της Φθιώτιδας βασίζεται στην εξαγωγή και εμπορία του εν λόγω προϊόντος.

Μετά τις εξευτελιστικές τιμές της προηγούμενης χρονικής περιόδου, οι οποίες και υποβάθμισαν το προϊόν, την ακαρπία και τον παγετό, την πανδημική και την ενεργειακή κρίση, πλέον οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας έρχονται αντιμέτωποι και με την Κυβερνητική αδιαφορία και κυρίως την αποδεδειγμένη έλλειψη πολιτικής βούλησης να στηριχθεί μία ολόκληρη περιοχή και ένα εθνικό προϊόν που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά παραγωγικά πλεονεκτήματα της Φθιώτιδας.

Η ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης 331/20735 του 2018 της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία συνέβαλε καθοριστικά στο να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα οι Έλληνες παραγωγοί βρώσιμης ελιάς που δραστηριοποιούνται εκτός Μεσσηνίας, με τους παραγωγούς από Τουρκία, Μαρόκο, Αλγερία και άλλων τρίτων χωρών, στερεί το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα των ελαιοπαραγωγών, καθώς και των μικρών και μεσαίων μεταποιητικών και εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής, οδηγώντας παράλληλα στον εξοστρακισμό από τις αγορές του εξωτερικού αλλά και εσωτερικού, θα όφειλε ήδη να έχει ενεργοποιήσει την αντίδραση της Κυβέρνησης. Αντίδραση, που πρέπει να μετουσιωθεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την εφαρμογή κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία της παραγωγής στην περιοχή και την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και απασχολούμενων στον συγκεκριμένο τομέα. Οι αντοχές των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας έχουν εξαντληθεί κι αυτό οι Κυβερνώντες οφείλουν να το κατανοήσουν και να δράσουν.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Την κάθετη αντίθεσή του στις απόπειρες της Κυβέρνησης να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην ιδιωτικοποίηση, εξέφρασε το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το κλιμάκιο των στελεχών του κόμματος...

Διαβάστε Περισσότερα

27 Ιουνίου: Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων | Κοινή δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Σαρακιώτη

Με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιουνίου ως «Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με απόφαση του Ο.Η.Ε. στις 6/4/2017 και στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται αμείωτος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κόμματος στη Λαμία συνεχίζεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην...

Διαβάστε Περισσότερα