21/05/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες βρίσκεται στον αέρα με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέβαλαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και ακόμη 44 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με το διαγωνισμό των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες και τα έντυπα ασφαλείας που αδικαιολόγητα ματαίωσε και επαναπροκήρυξε η Κυβέρνηση. Όπως σημειώνεται εντός της ερώτησης:

Μετά την αδικαιολόγητη ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες και τα έντυπα ασφαλείας – Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ και την επαναπροκήρυξη του από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με νέες προδιαγραφές που προβλέπουν έγχρωμη αντί για ασπρόμαυρη φωτογραφία, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος με μία μη προτυποποιημένη τεχνολογία που διαθέτουν ορισμένα μόνο εταιρικά σχήματα κι ενώ η πρακτική αυτή δεν ακολουθείται στην ΕΕ, όπου 24 από τις 28 χώρες εκδίδουν δελτία με ασπρόμαυρη φωτογραφία, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση στις 27.01.2020.
Σε εκείνη την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Νέες Ταυτότητες: Αδικαιολόγητες Καθυστερήσεις και Μεθοδεύσεις στην Προκήρυξη του Διαγωνισμού με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους» αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή -επ’ ευκαιρία επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία- ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μη προσφέροντας καμία απάντηση στο μείζον ζήτημα ότι με βάση τις νέες προδιαγραφές οι εταιρίες που μπορούν να συμμετέχουν είναι ελάχιστες κι όχι περισσότερες από 3 με 5, υπεραμυνόμενος του διαγωνισμού κατέληξε να λέει ότι το ερώτημα (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι:
«πόσες εταιρίες θα ‘ρθούνε. Θα το δούμε συντόμως [έλεγε τότε ο κος Υπουργός] όταν θα κατατεθούν οι προσφορές, εάν θα δουλέψει ο ανταγωνισμός. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός, διότι ο διαγωνισμός είναι ακέραιος».
Η προθεσμία που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε θέσει –πηγαίνοντας για μήνες πίσω το αρχικό χρονοδιάγραμμα- ήταν η 3η Μαρτίου 2020.
Όμως, το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τον φωτογραφικό όρο της έγχρωμης φωτογραφίας, έκανε πίσω σε σχέση με τον πολύκροτο διαγωνισμό και απέστειλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διευκρινίσεις προς τις εταιρείες. Στις διευκρινίσεις αυτές φαίνεται να αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται οι όμιλοι που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό να είναι σε θέση να τυπώσουν έγχρωμη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη τεχνολογία που προβλεπόταν στην επαναπροκήρυξη και την οποία κατείχαν ελάχιστες εταιρείες. Αντί όμως να κατατεθούν οι προσφορές στις 3 Μαρτίου 2020, η προθεσμία παρατάθηκε σχεδόν για 2 μήνες και συγκεκριμένα για τις 28 Απριλίου 2020.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης: “Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της Φθιώτιδας εκπέμπει SOS χωρίς κυβερνητική ανταπόκριση”

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με τα εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των αναπτυξιακών τμημάτων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της  Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: Είναι γνωστό ότι, η ύπαρξη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Κυβερνητική αναλγησία έναντι των τυφλών συμπολιτών μας”

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης σχετικά με την απανθρωπιά και την αναλγησία, που επιδεικνύει η κυβέρνηση έναντι των τυφλών συμπολιτών μας. Δείτε εδώ την αναφορά, καθώς και το σχετικό δελτίο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι ελαιοπαραγωγοί στο στόχαστρο”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με τη δυσμενή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί. Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων: Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση βλέποντας...

Διαβάστε Περισσότερα