12/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κόσμος στενάζει και τα γαλάζια στελέχη παίρνουν μπόνους»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2, σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων κ. Ασμάτογλου δικαίωσε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέγοντας ότι “αν είχαμε μειώσει το φόρο στα καύσιμα το 2021, θα είχαμε προλάβει αυτό το ράλι των τιμών”. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση αυτή από τον Σεπτέμβριο όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για παροδικό φαινόμενο.

Όπως μας εξήγησε ο Υπ. Οικονομικών, αν προβούμε σε μειώσεις στο ψωμί, αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος 150 εκ. ευρώ και αυτά δεν υπάρχουν. Για τη στήριξη της Aegean, όμως, υπήρχαν αυτά τα χρήματα και τώρα μαθαίνουμε ότι η εταιρεία επεκτείνεται και σε άλλες χώρες με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Έτσι μπορεί να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας ο καθένας.

Στενάζει ο κόσμος, δεν μπορεί να πληρώσει ένα λογαριασμό και τα διορισμένα γαλάζια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ δίνουν bonus στους εαυτούς τους αφού πρώτα είχαν τετραπλασιάσει τους μισθούς τους!

Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, η Φθιώτιδα θα υποστεί οικονομική καθίζηση. Είναι ζήτημα επιβίωσης για τις χιλιάδες οικογένειες των ανθρώπων, που απασχολούνται, καθώς η απόφαση της Κυβέρνησης οδηγεί 1.300 εργαζόμενους στην ανεργία και 300 οικογένειες θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα σπίτια του οικισμού της ΛΑΡΚΟ.

Η Φθιώτιδα δεν έχει ανάγκη άλλους 100-200 εργαζόμενους σε κοινωφελή προγράμματα. Έχει ανάγκη περισσότερες βιομηχανίες, περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες θα παράγουν και θα εξάγουν.

Αυτή τη στιγμή η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και αγγίζει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αν ληφθεί υπόψιν και ότι τους τελευταίους μήνες οι αγορές των πόλεων βρίσκονται σε ένα άτυπο lockdown, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι δραματική.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Μ.Ε.Θ. ακούμε αλλά δεν λειτουργούν, γιατρούς ακούμε αλλά αποχωρούν, προσλήψεις ακούμε αλλά δεν πραγματοποιούνται, στο Πέτρινο πεθαίνει κόσμος χωρίς να έχει κρεβάτι Μ.Ε.Θ…. Συνθήκες τραγικές και υγειονομικοί στα όρια της εξάντλησης και της κατάρρευσης.

Στην Ισπανία, εν μέσω πανδημίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 1.100 ευρώ. Μια χώρα, που βίωσε κρίση και ήταν υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, αλλά λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν σε πραγματική ανάπτυξη για το σύνολο της κοινωνίας. Στην Ελλάδα, όπου οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά 30-40%, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 2%!

Κάνουμε διαρκώς προτάσεις για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας από την ακρίβεια, αλλά η Κυβέρνηση μας απαντά με επιχειρήματα όπως του κ. Σκυλακάκη ότι “δε μειώνουμε το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα