20/05/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κόσμος της εστίασης αξίζει υποστήριξη ανώτερη από τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης – Να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους»

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του επισιτιστικού κλάδου της Φθιώτιδας (26/4) και εν όψει της επανέναρξης των εργασιών τους κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητώντας επιπρόσθετα μέτρα για την οικονομική στήριξη του κλάδου καθώς και να υιοθετήσουν το σύνολο των προτάσεων των εκπροσώπων τους.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, «οι επαγγελματίες της εστίασης στην πόλη της Λαμίας, αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο δράσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων σε όλη την επικράτεια, εξέπεμψαν κυριολεκτικά ένα ιδιότυπο “SOS”, εξαιτίας και των δυσκολιών που ήδη αντιμετωπίζουν και οι οποίες θα επιταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαρακιώτης επισημαίνει ότι: «οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την αξιολόγηση των συνεπειών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού απέχουν μακράν αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλων Διεθνών Οργανισμών» ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι, το γεγονός αυτό «καταδεικνύει ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου του κλάδου της εστίασης». Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, απευθύνει προς τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Τι είδους επιπρόσθετα μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί αναφορικά με τη στήριξη του επισιτιστικού κλάδου;
  2. Προτίθενται οι αρμόδιοι Υπουργοί να υιοθετήσουν και να ενεργήσουν κατά τις ως άνω, δημοσίως διατυπούμενες προτάσεις των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου της Λαμίας;

Συγκεκριμένα,

  • την άμεση και μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. και στον καφέ στο 13% όπως έγινε το Μάιο του 2019 στην εστίαση.
  • την επιδότηση των θέσεων εργασίας με άντληση πόρων από το πρόγραμμα “SURE” και επιμερισμό των συνολικών πόρων στη βάση των προκαλούμενων εξόχως αρνητικών συνεπειών στην ελληνική οικονομία και όχι στη βάση υγειονομικών δεικτών.
  • την άμεση επιδότηση, όχι μέσω δανείων, αλλά με την παροχή άμεσης ρευστότητας.
  • τη χρονική επέκταση του μέτρου που αφορά την καταβολή του ενοικίου των ακινήτων που στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δείτε εδώ την ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Οίτη η “αντιπεριβαλλοντική επιδημία” της Κυβέρνησης μπορεί να θεραπευτεί από εκείνους που γνωρίζουν τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης».

Την παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Φθιώτιδας και επισκεπτών άλλων περιοχών, που ανέβηκαν στην Οίτη το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020 για να εκφράζουν την αντίδραση τους στη μεθόδευση της εγκατάστασης δεκαπέντε (15) ανεμογεννητριών, πλαισίωσε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Open Ελλάδα» εμφανίστηκε χθες 22/5, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου. Αναφορικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της Ν.Δ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μακάρι τα δάνεια και η προστασία της α’ κατοικίας των συμπολιτών μας να έχει την ίδια μεταχείριση από τις τράπεζες με τα δάνεια της Ν.Δ.»

Στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με ομιλία του στη Βουλή, σχολιάζοντας παράλληλα τη στάση της Ν.Δ. επί θεμάτων δικαιοσύνης. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο άρθρο 56 του...

Διαβάστε Περισσότερα