06/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε τίποτα για ελαιοπαραγωγούς και ΕΦΚ, δηλώνοντας αναρμόδιος”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος τοποθετήθηκε για το επικείμενο lockdown καθώς και για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του. 

“Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε τρόπους ανοίγματος του τουρισμού και εισηγηθήκαμε την κατάρτιση ενός γενναιόδωρου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, όπως και το διορισμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επέλεξε να ορίσει διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανά πύλη εισόδου, να μην προχωρήσει στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και δυστυχώς όλη αυτή την κυβερνητική ολιγωρία πληρώνουμε τώρα.”

“Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφευγε κρυπτόμενος επί μήνες να απαντήσει στις δύο ερωτήσεις μου για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ποικιλίας Καλαμών και τον ΕΦΚ Αγροτών. Τελικά εξαναγκάστηκε να έρθει στη Βουλή και δήλωσε “αναρμόδιος” για δύο θέματα, που κατ’ εξοχήν αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.”

“Ο κατ’ όνομα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ήρθε στη Βουλή και αντί να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη στήριξη των ελαιοκαλλιεργητών, αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης και φορέων του δημοσίου για την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και για το πρόγραμμα ελαιοποίησης.”

“Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα του ΕΦΚ Αγροτών. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2019, ήταν αρμόδιος όταν δήλωνε ότι “δημοσιονομικά πάμε καλά, θα υλοποιηθεί το μέτρο και θα το ακούσετε από τον Πρωθυπουργό“.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα