06/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε τίποτα για ελαιοπαραγωγούς και ΕΦΚ, δηλώνοντας αναρμόδιος”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος τοποθετήθηκε για το επικείμενο lockdown καθώς και για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του. 

“Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε τρόπους ανοίγματος του τουρισμού και εισηγηθήκαμε την κατάρτιση ενός γενναιόδωρου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, όπως και το διορισμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επέλεξε να ορίσει διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανά πύλη εισόδου, να μην προχωρήσει στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και δυστυχώς όλη αυτή την κυβερνητική ολιγωρία πληρώνουμε τώρα.”

“Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφευγε κρυπτόμενος επί μήνες να απαντήσει στις δύο ερωτήσεις μου για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ποικιλίας Καλαμών και τον ΕΦΚ Αγροτών. Τελικά εξαναγκάστηκε να έρθει στη Βουλή και δήλωσε “αναρμόδιος” για δύο θέματα, που κατ’ εξοχήν αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.”

“Ο κατ’ όνομα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ήρθε στη Βουλή και αντί να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη στήριξη των ελαιοκαλλιεργητών, αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης και φορέων του δημοσίου για την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και για το πρόγραμμα ελαιοποίησης.”

“Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα του ΕΦΚ Αγροτών. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2019, ήταν αρμόδιος όταν δήλωνε ότι “δημοσιονομικά πάμε καλά, θα υλοποιηθεί το μέτρο και θα το ακούσετε από τον Πρωθυπουργό“.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα