06/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε τίποτα για ελαιοπαραγωγούς και ΕΦΚ, δηλώνοντας αναρμόδιος”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος τοποθετήθηκε για το επικείμενο lockdown καθώς και για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του. 

“Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε τρόπους ανοίγματος του τουρισμού και εισηγηθήκαμε την κατάρτιση ενός γενναιόδωρου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, όπως και το διορισμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επέλεξε να ορίσει διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανά πύλη εισόδου, να μην προχωρήσει στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και δυστυχώς όλη αυτή την κυβερνητική ολιγωρία πληρώνουμε τώρα.”

“Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφευγε κρυπτόμενος επί μήνες να απαντήσει στις δύο ερωτήσεις μου για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ποικιλίας Καλαμών και τον ΕΦΚ Αγροτών. Τελικά εξαναγκάστηκε να έρθει στη Βουλή και δήλωσε “αναρμόδιος” για δύο θέματα, που κατ’ εξοχήν αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.”

“Ο κατ’ όνομα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ήρθε στη Βουλή και αντί να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη στήριξη των ελαιοκαλλιεργητών, αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης και φορέων του δημοσίου για την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και για το πρόγραμμα ελαιοποίησης.”

“Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα του ΕΦΚ Αγροτών. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2019, ήταν αρμόδιος όταν δήλωνε ότι “δημοσιονομικά πάμε καλά, θα υλοποιηθεί το μέτρο και θα το ακούσετε από τον Πρωθυπουργό“.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Μία Πολιτεία οφείλει να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (07/05) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΛΑΜΙΑ FM1 για Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας, ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας, Γ.Ν. Λαμίας, ίδρυση Πειραματικών σχολίων και πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (27/04) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Γιώργο Παπαδάκη: «Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 με το Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις...

Διαβάστε Περισσότερα