06/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε τίποτα για ελαιοπαραγωγούς και ΕΦΚ, δηλώνοντας αναρμόδιος”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος τοποθετήθηκε για το επικείμενο lockdown καθώς και για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του. 

“Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε τρόπους ανοίγματος του τουρισμού και εισηγηθήκαμε την κατάρτιση ενός γενναιόδωρου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, όπως και το διορισμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αντί αυτών, η Κυβέρνηση επέλεξε να ορίσει διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανά πύλη εισόδου, να μην προχωρήσει στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και δυστυχώς όλη αυτή την κυβερνητική ολιγωρία πληρώνουμε τώρα.”

“Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφευγε κρυπτόμενος επί μήνες να απαντήσει στις δύο ερωτήσεις μου για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ποικιλίας Καλαμών και τον ΕΦΚ Αγροτών. Τελικά εξαναγκάστηκε να έρθει στη Βουλή και δήλωσε “αναρμόδιος” για δύο θέματα, που κατ’ εξοχήν αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.”

“Ο κατ’ όνομα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ήρθε στη Βουλή και αντί να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη στήριξη των ελαιοκαλλιεργητών, αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης και φορέων του δημοσίου για την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και για το πρόγραμμα ελαιοποίησης.”

“Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα του ΕΦΚ Αγροτών. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2019, ήταν αρμόδιος όταν δήλωνε ότι “δημοσιονομικά πάμε καλά, θα υλοποιηθεί το μέτρο και θα το ακούσετε από τον Πρωθυπουργό“.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα