28/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο του – Γι’ αυτό κατέφυγε στην “Επιτροπή Πισσαρίδη”»

Στην εκπομπή “BRIEFING” και τον τηλεοπτικό σταθμό “Action 24” είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη. 

“Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την Αγιά Σοφιά. Απασχολεί κανέναν στην κυβέρνηση ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θα μπορέσει να κάνει το ίδιο;”

“Ο Ερντογάν έστησε μια φιέστα ανήμερα της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και έβγαλε και τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο. Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη; Επί ένα χρόνο μιλούμε για τις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, που πέτυχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης και λαμβάνουμε την απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη ότι “είναι στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης να μη θίγουμε το θέμα των κυρώσεων“.”

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο του. Ούτε εγώ έχω. Γι’ αυτό κατέφυγε στην “Επιτροπή Πισσαρίδη” και τώρα ζητούμε να έρθει στη Βουλή το πόρισμά της, αλλά δε λαμβάνουμε απάντηση. Δεν μπορεί να είναι λύση η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, τη στιγμή που έχει αποτύχει η συγκεκριμένη επιλογή όπου έχει επιχειρηθεί.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα