Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου και σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Εκκλησία την πανδημία και την αστυνομία. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.
Παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία θα έλεγα ότι ο ψεύτης την πρώτη μέρα χαίρεται… Μετά την κατάθεση της πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα για να εισέρχονται οι πιστοί στους ναούς επιδεικνύοντας είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, τα στελέχη της Ν.Δ. μας χαρακτήρισαν “άθεους” και “βλάσφημους” και μας κατηγόρησαν ότι “τα βάζουμε με την Εκκλησία”. Τώρα, που τα ίδια μέτρα προβλέφθηκαν από τους Ιεράρχες, είναι και εκείνοι “άθεοι”;
Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει ούτε τους Βουλευτές του να εμβολιαστούν, πώς θα πείσει την ελληνική κοινωνία; Ή μήπως θα πείσει τους πολίτες ο αντιεμβολιαστής Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, ο οποίος έβαλλε κατά των εμβολίων μέσω δηλώσεών του στο παρελθόν;
Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορούμε να δηλώνουμε ότι “είμαστε ΟΛΟΙ εμβολιασμένοι”. Λυπάμαι που η Ν.Δ. δε μπορεί να κάνει το ίδιο και πρέπει να αναφέρεται στην “πλειοψηφία των Βουλευτών”.
Το προεκλογικό δόγμα “Νόμος και Τάξη” της Ν.Δ. κατέρρευσε την επόμενη ημέρα των εκλογών, όταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσουβάλας, που είχε αποπεμφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και είχε ζητήσει την αποπομπή του και ο κ. Μητσοτάκης, αναβαθμίστηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. διοριζόμενος στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.