18/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του ας αφήσουν την επικοινωνία κι ας ασχοληθούν με την κοινωνία»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Πειραιά Κανάλι ΕΝΑ 90.4, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη.

“Η διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας δεν είναι θέμα προσέγγισης, αριστεράς-δεξιάς ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ν.Δ.. Είναι θέμα πραγματικότητας. Επειδή ακούω τη Ν.Δ. να περιγράφει μια ειδυλλιακή κατάσταση, δεν ξέρω αν οι άνθρωποι στη Φθιώτιδα, με τους οποίους συνομιλώ, μου λένε ψέματα για τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει.”

Ο Ο.Ο.Σ.Α. προβλέπει ύφεση στη χώρα μας της τάξεως του 8% για το τρέχον έτος. Ο κ. Μητσοτάκης, οι Υπουργοί του και οι συνάδελφοι της Ν.Δ. ας μιλήσουν λίγο με την κοινωνία, ας μπουν σε 5-10 καταστήματα, ας μάθουν τα προβλήματα…Δεν είναι κακό.”

“Το μόνο, που με “ανησυχεί όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, είναι η διάθεση και η βούληση της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και η επίδειξη στοιχείων υποχωρητικότητας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτή η στάση οδήγησε στην αύξηση της επιθετικότητας από πλευράς της Τουρκίας, όπως φάνηκε με τη “βόλτα” του Oruc Reis κατά τη φετινή επέτειο των Ιμίων, τις δηλώσεις του κ. Δένδια ότι “οι Τούρκοι τρυπήσαν στη λάσπη” ασχέτως αν επρόκειτο για την κυπριακή Α.Ο.Ζ. και τις παραβιάσεις του εναερίου χώρο στον Έβρο για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια.”

“Τα εθνικά ζητήματα δεν είναι επικοινωνία. Όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και τα ελληνοτουρκικά με τη χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε., δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει να έχει πολιτική πρόταση και σχέδιο.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα