04/02/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν προεκλογικά να στηρίξει τη μεσαία τάξη και τελικά κατάφερε να την εξαϋλώσει!”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων της επικαιρότητας ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Στην κινητοποίησή τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αμφίκλειας, με τη συμπαράσταση εκείνων της Αταλάντης, έθεσαν το μείζον ζήτημα της εκτίναξης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου και των λιπασμάτων και αντιστοίχως των ζωοτροφών. Η αισχροκέρδεια συρρικνώνει τα εισοδήματά τους και φυσικά, τα προβλήματά τους αγγίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους μέσω της επαναφοράς του δημοσίου ελέγχου της ΔΕΗ και της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα που ορίζει η ΕΕ. Είναι η μόνη διέξοδος για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία.

Εξ αρχής προτείναμε για τη ΛΑΡΚΟ τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του παραγωγικού χαρακτήρα της εταιρείας. Η ΝΔ δεν διασφάλισε τίποτα από τα δύο και σήμερα, κάποιοι χειροκροτούν ενώ οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν μετά τον Ιούλιο.

Η ΝΔ, αφού απέλυσε τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, προεκλογικά τους επαναπροσλαμβάνει με συμβάσεις έως τον Ιούλιο! Η μεθόδευση της ήταν να πουλήσει την εταιρεία και η νέα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει το μείζον ζήτημα με τους εκατοντάδες εργαζομένους που θα είναι άνεργοι τον Ιούλιο… Ας μας εξηγήσουν τουλάχιστον γιατί πανηγυρίζουν!

Ποια είναι η απάντηση της ΝΔ στην ακρίβεια; Να πηγαίνει ο κ. Γεωργιάδης στα σούπερ μάρκετ των φίλων του και να φωτογραφίζεται πρωί-μεσημέρι-βράδυ με μακαρόνια και κουβάδες; Δεν πρόκειται για Υπουργό Ανάπτυξης ευρωπαϊκής χώρας – Πρόκειται για τραγέλαφο.

Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει την αξιοπρέπεια να υποβάλλει μήνυση για την παρακολούθησή του; Έχει γίνει ρεζίλι στο πανελλήνιο και την ημέρα, που συζητείτο η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις παρακολουθήσεις, ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να πάει να κόψει πρωτοχρονιάτικη πίτα σε ένα… ΚΑΠΗ!

Οι παρακολουθήσεις έχουν αποφέρει τεράστιο όγκο πληροφοριών σε κάποιους. Πώς μπορεί ένας παρακολουθούμενος Υπουργός να ασκήσει τα καθήκοντά του, όταν εκβιάζεται;

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν προεκλογικά να στηρίξει τη μεσαία τάξη και τελικά κατάφερε να την εξαϋλώσει! Ο επιχειρηματίας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο έμπορος, που άκουγε τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη τώρα αγωνιά για το αν θα μπορέσει να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα