17/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Πρωθυπουργός τελεί υπό την επήρεια του μεθυστικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη»

Τη Δευτέρα στην ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β) ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε για μία ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε: «Η βιομηχανία μας προσαρμόστηκε άμεσα και με μεγάλη οργάνωση και πειθαρχία στις ξαφνικά δύσκολες συνθήκες. Δεν διασπάστηκαν οι ρυθμοί και οι γραμμές παραγωγής. Η πτώση του διεθνούς εμπορίου δεν έφερε ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Η ελληνική βιομηχανία άντεξε αλλά και καινοτόμησε».

Από ότι φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης είτε τελεί ακόμη υπό την επήρεια της μεθυστικής ομορφιάς του μοναδικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη, είτε προσπαθεί ηθελημένα να εξωραΐσει με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στους αριθμούς και τους επιμέρους δείκτες.

  • 29 Μαΐου 2020: Ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγής (PPI) στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και μη εγχώριας αγοράς), σημείωσε μείωση 13,9% τον Απρίλιο του 2020. σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019 (εδώ).
  • 5 Ιουνίου 2020: Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο του 2020 σημείωσε μείωση 9,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (εδώ)
  • 12 Ιουνίου 2020: Τον Απρίλιο του 2020 ο Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία παρουσίασε μείωση 22,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (εδώ).

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αριθμοί που χαλάνε την ειδυλλιακή εικόνα που προσπαθεί να διαμορφώσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρωτίστως η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ελληνική βιομηχανία. Όπως π.χ. οι περίπου 1.200 εργαζόμενοι της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, αυτήν της ΛΑΡΚΟ, που αντίθετα με ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθούν την απαξίωση της επιχείρησης, αναμένοντας παράλληλα τη διαφαινόμενη εκπαραθύρωση τους και τον οικονομικό μαρασμό ολόκληρων περιοχών της χώρας. Τα μόνα σχέδια που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την ανάπτυξη της χώρας είναι εκείνα της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία και ανέσυραν από τα συρτάρια τους τα στελέχη του το Φεβρουάριο του 2020.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης από Βέροια: «Ν.Δ. σημαίνει ανάπτυξη για λίγους, αφανισμός για τη μεσαία τάξη»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας στον Πολυχώρο “ΕΛΗΑ” στη Βέροια, το βράδυ της Τετάρτης (28/09) μετείχε ως κεντρικός ομιλητής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για “γαλάζια παιδιά”»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά...

Διαβάστε Περισσότερα