03/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Χατζηδάκης μας έλεγε το 2019 ότι θα πληρώνουμε φθηνότερο ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο κ. Χατζηδάκης μας τα έλεγε “πολύ ωραία” το 2019, όταν ανακοίνωνε ότι “θα πληρώνουμε φθηνότερο ρεύμα” με τις αλλαγές που έκανε στη Δ.Ε.Η…. Τις μεταρρυθμίσεις κ την αναξιοπιστία Χατζηδάκη τις πληρώνουν ακριβά νοικοκυριά κ επιχειρήσεις σήμερα.

Ο κ. Βρούτσης μας διαβεβαίωνε πριν 1 χρόνο ότι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2070. Αν ίσχυε αυτό, γιατί έρχεται μετά από 1 χρόνο και φέρνει νέο νομοσχέδιο για να “εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος’’..; Ποιος έλεγε ψέματα; Ο κ. Βρούτσης ή ο κ. Χατζηδάκης;

Η “αχρείαστη μεταρρύθμιση”, κατά την ίδια τη Ν.Δ., στο ασφαλιστικό σύστημα θα στοιχίσει έως και 75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες και αυτά είναι χρήματα, τα οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Επί 2 έτη, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Αυτιάς χειροκροτούσαν ο ένας τον άλλον για τις “συντάξεις με ένα κλικ”, αλλά αυτές δεν τις είδαμε ποτέ. Αντιθέτως, οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τριπλασιαστεί!

Οι συμπολίτες μας για 100-200 ευρώ χρέος προς τον Ε.Φ.Κ.Α. δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα, και την ίδια στιγμή η Ν.Δ. πέρασε μια τροπολογία, που δίνει το δικαίωμα στον κ. Πηλαδάκη να ανοίξει τα δύο καζίνο του και να αποφύγει την άμεση αποπληρωμή χρέους 40 εκατ. ευρώ προς τον Ε.Φ.Κ.Α.. Αυτού του είδους την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα στηρίζει η σημερινή Κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ξέσπασε η πανδημία, πρότεινε Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Συνεπώς, έχει επιδείξει διάθεση συναίνεσης. Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει “συναίνεση” υποχθόνια προσπαθώντας να στερήσει ένα συνεργάτη από τον αντίπαλό του και να κάνει επίδειξη κυνισμού.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα