28/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο Πρωθυπουργός την ώρα που η κατάσταση ήταν στο “κόκκινο” προτίμησε τις διακοπές στην Αντίπαρο και το θέατρο της Επιδαύρου»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (28/7) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν μέρος των τοποθετήσεων του Βουλευτή Φθιώτιδας, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή τη γνωστοποίηση της πρότασης της “Επιτροπής Πισσαρίδη” και μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουστεί. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το είχε καταθέσει, προκειμένου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις. Έως τώρα αδιαφορεί.”

Τον Οκτώβριο του 2018, όταν έλαβε χώρα αντίστοιχη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας με το ερευνητικό σκάφος Barbaros, η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” απέτρεψε τη διενέργεια ερευνών και ο ελληνικός στόλος βγήκε στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έστελνε ξεκάθαρα μηνύματα αποτροπής προς τη γείτονα, αλλά δυστυχώς αυτή η στρατηγική εγκαταλείφθηκε από τη Ν.Δ..”

“Η καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία θα ήταν να προχωρήσουμε στη χρήση των οικονομικής και άλλης φύσεως κυρώσεων, που για πρώτη φορά είχαν καταφέρει οι Τσίπρας-Αναστασιάδης σε επίπεδο ΕΕ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έθεσε στο συρτάρι αυτό το “χαρτί” και μάλιστα το επικύρωσε στη Βουλή των Ελλήνων μέσω δήλωσης του Αναπλ. ΥΠ.ΕΞ. κ. Βαρβιτσιώτη ότι “είναι στρατηγική και σχέδιο να μη θέσουμε θέμα κυρώσεων”.”

Αντί να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ κατά τη στιγμή της κορύφωσης της τουρκικής επιθετικότητας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τις διακοπές του στην Αντίπαρο και να χρησιμοποιήσει εν μέσω κρίσης τρία ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων για να μεταφερθεί στην Επίδαυρο και να δει θεατρική παράσταση, ενώ η κατάσταση ήταν “στο κόκκινο”.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα πετούν την μπάλα στην ατομική ευθύνη»

Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel (5/8) παρέστη ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Εξαπάτηση των συνταξιούχων σήμερα, διάλυση της μεσαίας τάξης προσεχώς»

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Μόνο η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2018 επέστρεψε αναδρομικά χωρίς να τα κουτσουρέψει»

Στην εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" της ΕΡΤ εμφανίστηκε (1/8) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  "Η τωρινή εικόνα του...

Διαβάστε Περισσότερα