28/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ο Πρωθυπουργός την ώρα που η κατάσταση ήταν στο “κόκκινο” προτίμησε τις διακοπές στην Αντίπαρο και το θέατρο της Επιδαύρου»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (28/7) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν μέρος των τοποθετήσεων του Βουλευτή Φθιώτιδας, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή τη γνωστοποίηση της πρότασης της “Επιτροπής Πισσαρίδη” και μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουστεί. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το είχε καταθέσει, προκειμένου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις. Έως τώρα αδιαφορεί.”

Τον Οκτώβριο του 2018, όταν έλαβε χώρα αντίστοιχη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας με το ερευνητικό σκάφος Barbaros, η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” απέτρεψε τη διενέργεια ερευνών και ο ελληνικός στόλος βγήκε στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έστελνε ξεκάθαρα μηνύματα αποτροπής προς τη γείτονα, αλλά δυστυχώς αυτή η στρατηγική εγκαταλείφθηκε από τη Ν.Δ..”

“Η καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία θα ήταν να προχωρήσουμε στη χρήση των οικονομικής και άλλης φύσεως κυρώσεων, που για πρώτη φορά είχαν καταφέρει οι Τσίπρας-Αναστασιάδης σε επίπεδο ΕΕ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έθεσε στο συρτάρι αυτό το “χαρτί” και μάλιστα το επικύρωσε στη Βουλή των Ελλήνων μέσω δήλωσης του Αναπλ. ΥΠ.ΕΞ. κ. Βαρβιτσιώτη ότι “είναι στρατηγική και σχέδιο να μη θέσουμε θέμα κυρώσεων”.”

Αντί να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ κατά τη στιγμή της κορύφωσης της τουρκικής επιθετικότητας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τις διακοπές του στην Αντίπαρο και να χρησιμοποιήσει εν μέσω κρίσης τρία ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων για να μεταφερθεί στην Επίδαυρο και να δει θεατρική παράσταση, ενώ η κατάσταση ήταν “στο κόκκινο”.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα