02/07/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με μνημόνια και άδεια ταμεία 650.000 θέσεις εργασίας – η Ν.Δ με 50 δισ. και γεμάτα ταμεία 180.000 θέσεις εργασίας”

Στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» όπου αναλύονται οι διατάξεις κάθε νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή τους στην καθημερινότητα των πολιτών παρέστη (1/7) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ο περίφημος νόμος Χατζηδάκη του 2014, αναφορικά με την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων, ήταν ένας μη λειτουργικός νόμος και γι’ αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε. Οι νόμοι 4441/2016 και 4442/2016 του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνέβαλαν στην απλούστευση για το 85% των δραστηριοτήτων, ενώ θεσμοθετήθηκε το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ-ΑΔΕ, για το οποίο πέρασαν 2 χρόνια για να προκηρυχθεί ανάδοχος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ..”

“Η τροπολογία της Ν.Δ. για τις αναπτυξιακές εταιρείες των Δήμων, ώστε η έγκρισή τους να περνά από τις οικονομικές επιτροπές και όχι από τα δημοτικά συμβούλια, συνιστά ένα ακόμη βήμα για την απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον ακόμη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης δε θα γνωρίζουν τι θα λαμβάνει χώρα στο Δήμο. Όλα θα περνούν από ένα ολιγομελές όργανο και αυτό συνιστά καίριο πλήγμα στη διαφάνεια και στη δημοκρατία.”

“Ακούγοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πανηγυρισμούς του για τη δημιουργία 180.000 θέσεων εργασίας έως το 2026, γεννάται το ερώτημα: Είναι δυνατόν να έχουν δημιουργηθεί μεταξύ 2015-2019 επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με μνημόνια και άδεια ταμεία, πάνω από 450.000 θέσεις εργασίας και ο Πρωθυπουργός σήμερα, με 32 δισ., τα οποία με τη μόχλευση θα φθάσουν τα 50 δισ., να μας λέει ότι “θα δημιουργηθούν 180.000 νέες θέσεις εργασίας“;”

“Ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να σταματήσει να “κουνά το δάχτυλο” στην ελληνική κοινωνία. Η χώρα δεν είναι “μαγαζί” του κ. Γεωργιάδη να απειλεί, να εκβιάζει και να μιλά με αυτό το χυδαίο τρόπο, απευθυνόμενος σε ανθρώπους οι οποίοι τήρησαν τις σκληρές αποφάσεις της Κυβέρνησης, ζημιώθηκαν οικονομικά και ενώ έχουμε προχωρήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς να έχουν λάβει επαρκή ενίσχυση.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’ χωρίς ‘κούρεμα’ στις οφειλές των επιχειρήσεων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Political.gr: «Σε ημετέρους οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης»

Πώς η παράταξή σας θα δρομολογούσε την οικονομική ανάπτυξη στην μετά πανδημία εποχή. Σε ποιους τομείς θα δίνατε μεγαλύτερη σημασία; Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της, έπληξαν σοβαρά την οικονομία και φυσικά δεν άφησαν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Με Ν.Δ κάποιος με 3.000 μόρια πάει στο Κολέγιο και φοιτά – Με 20.000 μόρια δε φοιτά στο δημόσιο πανεπιστήμιο!”

Στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (20/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία...

Διαβάστε Περισσότερα