11/02/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Πάνω από 10.000 ΑΦΜ συνδέονται με την τύχη της ΛΑΡΚΟ»

Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την ΛΑΡΚΟ και δημιούργησαν τις υπέρογκες οφειλές έρχονται τώρα να μας πουν ότι προσπαθούν να την σώσουν, ανασύροντας σχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2014 και περιελάμβανε ρητά τον όρο ότι δεν διασφαλίζει καμία θέση εργασίας, τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γ. Σαρακιώτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της τελευταίας 15ετίας για την ΛΑΡΚΟ και το πώς συσσωρεύτηκαν οι οφειλές της εταιρείας προς την ΔΕΗ, που «οι ίδιοι προκάλεσαν», αλλά και το πώς οι κραυγαλέα φθηνότερες συμβάσεις σε σχέση με τις τιμές της αγοράς αφαίρεσαν κρίσιμα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων, που θα είχαν προστατέψει από κάθε κίνδυνο την εταιρεία.

Η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στη συνέχεια, ικανοποίησε το πάγιο και δίκαιο αίτημα εργαζόμενων και διοίκησης της εταιρείας, μειώνοντας την τιμή του ρεύματος και δίνοντας ανάσα ζωής στην εταιρεία. Δυστυχώς, όπως θύμισε, συνέπεσε η αρνητική διεθνής συγκυρία με την πτώση της τιμής του νικελίου διεθνώς σε ιστορικά χαμηλά, που συμπίεσε τα έσοδα από τις εξαγωγές της εταιρείας, που διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο.

«Δεν είναι μόνο οι 1.200 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ» που επηρεάζουν την τοπική οικονομία, «είναι ολόκληρη δραστηριότητα γύρω από την εταιρεία, πάνω από 10.000 ΑΦΜ που συνδέονται με αυτήν», όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, μεταξύ των οποίων εργοστάσια που επεξεργάζονται υποπροϊόντα των δικών της δραστηριοτήτων. Ακολουθεί το απόσπασμα με τις τοποθετήσεις του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας.

Πηγή: Στο Κόκκινο

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. προσπαθεί να αποπροσανατολίσει για να κρύψει την αποτυχία της στην οικονομία»

Στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Σε ερώτηση,...

Διαβάστε Περισσότερα