11/02/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Πάνω από 10.000 ΑΦΜ συνδέονται με την τύχη της ΛΑΡΚΟ»

Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την ΛΑΡΚΟ και δημιούργησαν τις υπέρογκες οφειλές έρχονται τώρα να μας πουν ότι προσπαθούν να την σώσουν, ανασύροντας σχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2014 και περιελάμβανε ρητά τον όρο ότι δεν διασφαλίζει καμία θέση εργασίας, τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γ. Σαρακιώτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της τελευταίας 15ετίας για την ΛΑΡΚΟ και το πώς συσσωρεύτηκαν οι οφειλές της εταιρείας προς την ΔΕΗ, που «οι ίδιοι προκάλεσαν», αλλά και το πώς οι κραυγαλέα φθηνότερες συμβάσεις σε σχέση με τις τιμές της αγοράς αφαίρεσαν κρίσιμα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων, που θα είχαν προστατέψει από κάθε κίνδυνο την εταιρεία.

Η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στη συνέχεια, ικανοποίησε το πάγιο και δίκαιο αίτημα εργαζόμενων και διοίκησης της εταιρείας, μειώνοντας την τιμή του ρεύματος και δίνοντας ανάσα ζωής στην εταιρεία. Δυστυχώς, όπως θύμισε, συνέπεσε η αρνητική διεθνής συγκυρία με την πτώση της τιμής του νικελίου διεθνώς σε ιστορικά χαμηλά, που συμπίεσε τα έσοδα από τις εξαγωγές της εταιρείας, που διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο.

«Δεν είναι μόνο οι 1.200 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ» που επηρεάζουν την τοπική οικονομία, «είναι ολόκληρη δραστηριότητα γύρω από την εταιρεία, πάνω από 10.000 ΑΦΜ που συνδέονται με αυτήν», όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, μεταξύ των οποίων εργοστάσια που επεξεργάζονται υποπροϊόντα των δικών της δραστηριοτήτων. Ακολουθεί το απόσπασμα με τις τοποθετήσεις του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας.

Πηγή: Στο Κόκκινο

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Αφού όλα ήταν “νόμιμα” γιατί παραιτήθηκαν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και ο κ. Δημητριάδης;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Real FM 97.8 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Για...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Επί 3 χρόνια ότι συμβαίνει στη χώρα γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη – Στο θέμα των υποκλοπών μας παριστάνει τον ανήξερο”

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA "Κοινωνία Ώρα MEGA" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα