13/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Πιο πιθανό να φέρει μάσκες στα παιδιά ο Άϊ Βασίλης παρά η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης”

Στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA” και την εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έμειναν στον “αυτοθαυμασμό” για το πόσο “καλά” τα πήγαν και δεν έκαναν τίποτα για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., παρά το γεγονός ότι όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες, με τους οποίους είχε συνομιλήσει ο Πρωθυπουργός, προειδοποιούσαν για ένα 2ο πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.”

“Ο τουρισμός άνοιξε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, με άλλα υγειονομικά πρωτόκολλα σε μια πύλη της χώρας και άλλα σε άλλη. Μαθαίναμε για “2 κρούσματα σε νησιά” και την επόμενη ημέρα έμπαιναν στην καραντίνα.”

“Ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε ότι “η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο“, αλλά δεν έκανε τίποτα επί 3 μήνες για τη διανομή μασκών στα σχολεία. Πλέον είναι πιο πιθανό να τις φέρει ο Άϊ Βασίλης, παρά η Κυβέρνηση“.

“Η χώρα μας είναι ουραγός στην ΕΕ όσον αφορά τον αριθμό των τεστ. Στο Βέλγιο γίνονται 5,6 τεστ ανά 1.000 κατοίκους, στην Πορτογαλία 2,7 και στη χώρα μας 1,7 τεστ ανά 1.000 κατοίκους. Από το Μάρτιο, ο ΠΟΕ και ο ΟΟΣΑ παρότρυναν για διενέργεια τεστ, αλλά εμείς αδιαφορούσαμε.”

“Η καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου είναι πολύ δύσκολη και δεν ξέρω αν έχουν την παραμικρή επαφή τα στελέχη της Ν.Δ.. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως επαφή και αυτό φάνηκε από τη δήλωσή του ότι “έχει μάθει πως υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από το μισθό τους“. Αφού το ανακάλυψε έστω και αργά, κάτι είναι και αυτό.”

“Ας περπατήσει κάποιος στις τοπικές αγορές για να αντιληφθεί την αβεβαιότητα, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις, που λεφτά ακούνε και λεφτά δε βλέπουν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ κατευθύνθηκε μόλις το 3% των ενισχύσεων. Άρα, σε το 97% των ενισχύσεων δόθηκε σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ.”

“Ήδη από την άνοιξη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε προτείνει, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, πρόγραμμα για το οποίο ο κ. Πέτσας μας είχε λοιδορήσει ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Τους τελευταίους μήνες, “τρέχει” εν τέλει με πρωτοβουλία Περιφερειαρχών.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα