01/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ποια είναι η πραγματική εικόνα των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας; Γιατί δεν ενισχύονται αυτά με τα 30 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι ιδιωτικές κλινικές;»

Η υγειονομική κρίση, εξαιτίας της πανδημίας του COVID -19, δοκιμάζει έντονα τους τελευταίους μήνες τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η συνεχής αύξηση κρουσμάτων κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναδείξει με ένταση τόσο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό υγείας), όσο και την έλλειψη από αυτό επαρκών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, καθ’ όλο το διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, επέδειξε πλήρη αδράνεια και παντελή έλλειψη οργανωμένου σχεδίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, επτά μήνες μετά από την έναρξη της πρώτη φάσης της πανδημίας, όχι μόνο να μην έχει ενισχύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αλλά να ακολουθεί την πάγια, μεροληπτική τακτική της, προς όφελος και χάρη των ιδιωτικών κλινικών, που εφάρμοσε και τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα