06/05/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Πριν 1-2 μήνες είχε ξανακάνει διάγγελμα ο κ.Μητσοτάκης. Είδε κανείς βελτίωση στην αγορά;»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Πριν φθάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση η ΝΔ οφείλει να εξηγήσει γιατί επέλεξε να απωλέσει το δημόσιο έλεγχο της Δ.Ε.Η. και να δημιουργήσει συνθήκες ολιγοπωλίου. Όπως ομολόγησε και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παπαδημητρίου: “Οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη Δ.Ε.Η. για την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής”.

Πριν 1-2 μήνες είχε ξανακάνει διάγγελμα ο κ.Μητσοτάκης. Είδε κανείς βελτίωση στην αγορά; Είδε κανείς βελτίωση στις τιμές στα σούπερ μάρκετ, στα πρατήρια; Είδε κανείς αλλαγή στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος; Διαγγέλματα ακούμε πολλά, αποτελέσματα δε βλέπουμε.

Οι “καλύτερες δημοσκοπήσεις” είναι οι εικόνες από τις περιοδείες Υπουργών της Ν.Δ.. Ας δούμε τις αντίστοιχες εικόνες και από τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα και την υποδοχή που του επιφυλάσσει ο κόσμος, χωρίς κλούβες και ΜΑΤ. Για παράδειγμα, ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε πρόσφατα νοσοκομείο και δεν έβλεπες γιατρούς, παρά μόνο αστυνομικούς γύρω του. Σαν να είχε επισκεφθεί τη βάση των ΜΑΤ..!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ζητήσει τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και την εφαρμογή του μοντέλου της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το οποίο αποσυνδέεται η διαμόρφωση της χονδρικής τιμής από την τιμή του φυσικού αερίου. Έχουμε προτείνει τη θέσπιση υποχρεωτικών διμερών συμβολαίων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, ενώ από το Σεπτέμβριο εισηγηθήκαμε τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα, που ορίζει η Ε.Ε., εξέλιξη η οποία θα συμπαρέσυρε σειρά προϊόντων. Όμως, η Κυβέρνηση παρέμεινε αδρανής, χλευάζοντας την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “παίζει με ανοιχτά χαρτιά” και καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό OK Web Radio σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Καινοτομία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν και τέτοια κυβερνητική αδιαφορία”

Την επικαιρότητα σχολίασε στην εκπομπή “Επιστροφή στην κανονικότητα” της ραδιοφωνικής συχνότητας Parapolitika FM 90.1 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Άκρατες αυξήσεις και κανένας έλεγχος στην αγορά από την Ν.Δ.”

Τις τρέχουσες εξελίξεις στην επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του North 98.0 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα