06/05/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Πριν 1-2 μήνες είχε ξανακάνει διάγγελμα ο κ.Μητσοτάκης. Είδε κανείς βελτίωση στην αγορά;»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Πριν φθάσουμε στη σημερινή τραγική κατάσταση η ΝΔ οφείλει να εξηγήσει γιατί επέλεξε να απωλέσει το δημόσιο έλεγχο της Δ.Ε.Η. και να δημιουργήσει συνθήκες ολιγοπωλίου. Όπως ομολόγησε και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παπαδημητρίου: “Οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη Δ.Ε.Η. για την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής”.

Πριν 1-2 μήνες είχε ξανακάνει διάγγελμα ο κ.Μητσοτάκης. Είδε κανείς βελτίωση στην αγορά; Είδε κανείς βελτίωση στις τιμές στα σούπερ μάρκετ, στα πρατήρια; Είδε κανείς αλλαγή στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος; Διαγγέλματα ακούμε πολλά, αποτελέσματα δε βλέπουμε.

Οι “καλύτερες δημοσκοπήσεις” είναι οι εικόνες από τις περιοδείες Υπουργών της Ν.Δ.. Ας δούμε τις αντίστοιχες εικόνες και από τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα και την υποδοχή που του επιφυλάσσει ο κόσμος, χωρίς κλούβες και ΜΑΤ. Για παράδειγμα, ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε πρόσφατα νοσοκομείο και δεν έβλεπες γιατρούς, παρά μόνο αστυνομικούς γύρω του. Σαν να είχε επισκεφθεί τη βάση των ΜΑΤ..!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ζητήσει τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και την εφαρμογή του μοντέλου της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το οποίο αποσυνδέεται η διαμόρφωση της χονδρικής τιμής από την τιμή του φυσικού αερίου. Έχουμε προτείνει τη θέσπιση υποχρεωτικών διμερών συμβολαίων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, ενώ από το Σεπτέμβριο εισηγηθήκαμε τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα, που ορίζει η Ε.Ε., εξέλιξη η οποία θα συμπαρέσυρε σειρά προϊόντων. Όμως, η Κυβέρνηση παρέμεινε αδρανής, χλευάζοντας την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα