22/09/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Προβληματισμοί από τις τοποθετήσεις και τη στρατηγική της Κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά”

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 σχολίασε προσφάτως την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Ήταν εξ αρχής επιλογή μου να μην τοποθετηθώ υπέρ οποιασδήποτε/οποιουδήποτε υποψηφίου διότι θεωρώ ότι όταν απευθυνόμαστε σε δημοκράτες, σκεπτόμενους πολίτες δε χρειάζονται καμία υπόδειξη, δε χρειάζονται χειραγώγηση, δε χρειάζεται να πάρουν ‘’χαρτάκι’’, δε χρειάζονται να πάρουν γραμμή από κανέναν. Θεωρώ ότι ο ρόλος μας την επόμενη ημέρα πρέπει να είναι ενωτικός. Ήδη όποιος έχει επαφή με τη βάση του κόμματος, με τις οργανώσεις, βλέπει τις εντάσεις οι οποίες αυξήθηκαν μετά την Κυριακή το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραταχθούμε σαν δύο ενδεκάδες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και να είμαστε δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κύπρου στην 1η του παρουσία στη ΓΣ του ΟΗΕ. Από εκεί και πέρα είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της πρώτης 4ετίας σημαντικές υποχωρήσεις από κατακτήσεις, όχι μόνο της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως τον East Med τον οποίο διαχειρίστηκαν τρεις Κυβερνήσεις και πανηγυρίσαμε και εμείς ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., για τις συναντήσεις και τις υπογραφές του Αλ. Τσίπρα και του Γιώργου Σταθάκη ως Υπουργού Ενέργειας. Μπήκε σε μία εξαιρετική πορεία ο East Med, πανηγύριζαν και οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ και η Κύπρος, όπως και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πανηγύριζε για την πρόοδο του East Med.

Ένα ωραίο πρωί μάθαμε ότι, δε θα προχωρήσει από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών, καθώς αντιδρά η Τουρκία. Η αντίδραση από την Ελληνική πλευρά για αυτό το πολύ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας έργο αναζητείται ακόμη, παρά την πάροδο τόσων ετών. Αναζητείται η αντίδραση της Ελληνικής πλευράς για την επιτυχία του Ερντογάν εις βάρος της χώρας μας, του Turkaegean. Ότι δεν κατάφερε να κερδίσει με ελικόπτερα, πλοία, τανκς και το στρατό της η Τουρκία το πέτυχε λόγω της αδράνειας και της ανικανότητας των Υπουργών Τουρισμού και Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και για αυτό αναμένουμε τις καρατομήσεις τότε του κ. Γεωργιάδη και του κ. Κικίλια, που μας έλεγε ότι ήταν υπηρεσιακό λάθος. Δεν ξέρανε, δεν είδανε, δεν ακούσανε, ενώ το αντίστοιχο θέμα είχε θιγεί σε πολλά ΜΜΕ της χώρας μας.

Άλλη μία μεγάλη ήττα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Και δε μπορώ να κρύψω ότι είμαστε προβληματισμένοι για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για υποχωρήσεις πριν καν ξεκινήσει ο διάλογος με την Τουρκία. Δεν έχει απαντήσει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε κανένα στέλεχος της Ν.Δ. ποιες ήταν αυτές οι υποχωρήσεις που εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης πριν καν καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Με προβληματίζει το γεγονός ότι τοποθετήθηκε στην τόσο κρίσιμη θέση του Υπουργού Εξωτερικών ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για κόκκινη γραμμή τα 6 ναυτικά μίλια, κάτι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Γεννώνται πολλοί προβληματισμοί από τις τοποθετήσεις και τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα