11/07/2022

Γ. Σαρακιώτης προς Αθ. Πλεύρη: «Ή κατεβάστε την ταμπέλα “Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας” κ. Υπουργέ ή προσλάβετε μόνιμους γιατρούς»

«Ή κατεβάστε την ταμπέλα κ. Υπουργέ ή προσλάβετε μόνιμους γιατρούς» δήλωσε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Ξεκινώντας την πρωτολογία του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

            «Η μεγάλη επιβάρυνση που έχει υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ως εκ τούτου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, σε συνδυασμό με την παντελή εγκατάλειψη και απαξίωσή του από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχει επιδεινώσει δραματικά τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Έχουν πληγεί εκτός των άλλων νευραλγικά τμήματα στα οποία βασίζεται η λειτουργία του. Ένα εξ αυτών είναι και το Ακτινολογικό. Αξίζει να αναφέρω ότι, για τους χειριστές οι οργανικές θέσεις είναι 13 Τ.Ε. και 20 Δ.Ε. και από τις 33 θέσεις έχουν πληρωθεί αυτή τη στιγμή μόλις 8!!!», ενώ αναφερόμενος στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Από τους επτά γιατρούς, οι τρεις, εδώ και έναν χρόνο δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους λόγω των αναστολών εργασίας».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης εστίασε στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού του Ακτινολογικού. Ειδικότερα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε:

«Από το 2020 έχουμε μπαράζ παραιτήσεων, συνταξιοδοτήσεων και αναστολών εργασίας. Βρισκόμαστε στο σημείο να οφείλονται άδειες δύο ετών, ενώ τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους ρεπό στο Ακτινολογικό Τμήμα είναι πάνω από εκατό. Πώς μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν λαμβάνουν ούτε ένα ρεπό το μήνα, τις υπηρεσίες που πρέπει προς τους νοσηλευόμενους και τους ασθενείς;»

Στη δευτερολογία του ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα έκανε λόγο για γενικευμένο μπαράζ αποχωρήσεων το οποίο δε συναντάται μόνο στο Ακτινολογικό Τμήμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:

«Η πραγματικότητα είναι ότι, το μπαράζ των αποχωρήσεων δε συναντάται μόνο στο Ακτινολογικό Τμήμα. Η απάντηση που δώσατε για μετακινήσεις – “μπαλώματα”, για επικουρικό το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην ειδικότητα του χειριστή των συγκεκριμένων μηχανημάτων και για ιδιωτικοποίηση, μπλοκάκια, είναι ελλιπής. Δεν απαντήσατε, κ. Υπουργέ, στο μείζον ερώτημα: “Για ποιο λόγο αποχωρούν οι γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας;”», ενώ παρακάτω παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων αποχωρήσεων που σημειώνονται και σε άλλα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λαμίας. Ειδικότερα τόνισε τα εξής:

«Πνευμονολογικό τμήμα. Είχαμε επτά γιατρούς στην πνευμονολογική, διανύουμε περίοδο πανδημίας, όπου οι πνευμονολόγοι είναι στην πρώτη γραμμή. Ξέρετε πόσους θα έχουμε τον επόμενο μήνα; Μόλις έναν!!! Θα εισέλθουμε σε νέα φάση της πανδημίας από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο όπως λένε οι ειδικοί και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θα αντιμετωπίσουμε τον COVID με έναν γιατρό από εφτά που είχαμε!!! Παραιτήθηκε προ ημερών και άλλη γιατρός, δε σας απασχολεί, δε σας ενδιαφέρει; Τι θα κάνετε; Μπαλώματα κι εκεί; Θα φέρετε ιδιώτες; Και ποιος θα κάνει τις εφημερίες;»

«Ουρολογικό. Είχαμε δύο γιατρούς, ο ένας συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου και ο άλλος παραιτήθηκε!!! Εκεί τι θα κάνετε;

Παιδιατρική. Είχαμε έξι γιατρούς, σήμερα έχει μείνει ένας γιατρός!!! Και εκεί μπλοκάκια; Για αυτό σας λέω, κατεβάστε την ταμπέλα “Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας”.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), είχαμε έντεκα γιατρούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι προβλέπονταν εννέα οργανικές θέσεις, τώρα έχουμε φτάσει στους πέντε. Και εκεί τι θα κάνουμε; Μπλοκάκια;

Αιμοδυναμικό. Παραιτήθηκε ένας γιατρός, όμως χρειάζονται δύο για να το λειτουργούν. Τριάντα ημέρες θα εργάζονται οι δύο που υπάρχουν; Άρα ή κατεβάστε την ταμπέλα κ. Υπουργέ ή προσλάβετε μόνιμους γιατρούς»

Στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρης απέφυγε να απαντήσει στο μείζον ερώτημα που έθεσε προς εκείνον ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο και αφορούσε τους λόγους για τους οποίους αποχωρούν διαρκώς οι γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθιστώντας το τα τελευταία χρόνια ένα μη ελκυστικό περιβάλλον. Τέλος, παρά το αίτημα για παροχή κινήτρων με σκοπό την ενίσχυση των μονάδων υγείας το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός Υγείας, ξέκοψε κάθε συζήτηση περί παροχής επιπλέον κινήτρων σημειώνοντας ότι: «…δεν μπορούν να αφορούν κίνητρα στο βασικό κορμό της κυρίως Ελλάδας, είτε αυτή είναι η Λαμία, είτε η Λάρισα. Εκεί πέρα προφανέστατα δεν μπορούν να υπάρξουν κίνητρα…»

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Σαρακιώτη σε Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Ενέργειας & Περιβάλλοντος για τη θωράκιση του Κόμματος Φθιώτιδας

Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του Κόμματος Φθιώτιδας και για ποιο λόγο το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος αποφάσισε να μην επιβάλλει πρόστιμο σε ιδιωτική εταιρεία, παρά το...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης προς Αυγενάκη: «Να αρθεί η αδικία απέναντι στις 120 πυρόπληκτες οικογένειες ελαιοκαλλιεργητών της Μαλεσίνας»

Να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται περίπου 120 οικογένειες ελαιοκαλλιεργητών της Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, χορηγώντας τις αναγκαίες αποζημιώσεις για την οικονομική απώλεια που υπέστησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου του 2021...

Διαβάστε Περισσότερα