08/05/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη: “Μεριμνήστε επιτέλους για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις”

Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η παροχή ρευστότητας με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους (ΚΥΑ Α.1076/ΦΕΚ.Β-2-4-2020), δεν περιλαμβάνονται οι μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγρο-διατροφικού τομέα.

Και αυτό, παρότι οι επιχειρήσεις αγρο-διατροφής, με δυσκολία κατάφεραν να επιβιώσουν μετά την δεκαετή κρίση που πέρασε η χώρα, αντιμετωπίζοντας τόσο την ανύπαρκτη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες όσο και τις δυσμενείς χρηματοοικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, μετά την έκρηξη της πανδημίας, οι τόσο σημαντικές για την διατροφική ασφάλεια επιχειρήσεις θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν όρθιες και να λειτουργήσουν, αν δεν ενισχυθούν αποφασιστικά από το κράτος με εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους που είναι διαθέσιμοι στο πλαίσιο διαρθρωτικών και αναπτυξιακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Και ιδίως τώρα που, λόγω της υγειονομικής κρίσης, η κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ δεν δεσμεύεται πλέον από το Σύμφωνο Σταθερότητας ως προς την δημοσιονομική της πολιτική και έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει αντίστοιχες πολιτικές στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεών τους, που πλήττονται.

Τα παραπάνω – μεταξύ άλλων – αναφέρονται σε ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη και Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης: «Η φετινή Πρωτομαγιά προπομπός της πολιτικής αλλαγής της 21ης Μαΐου»

Στη διαχρονική σημασία και στα επίκαιρα μηνύματα του φετινού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς αναφέρεται μέσω δήλωσής του ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος έδωσε το παρών στο κάλεσμα που απηύθυνε το...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοβουλευτική ερώτηση Σαρακιώτη: «Αναξιοκρατία και παρατυπίες κατά τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων»

Κοινοβουλευτική ερώτηση, με αφορμή το πλήθος καταγγελιών για το διαβλητό των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Κατά την αντίληψη της Ν.Δ. υπάρχουν “πυροσβέστες δύο ταχυτήτων”»

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών για την ένταξη των πυροσβεστικών υπαλλήλων στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα