23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Β. Κικίλια με αφορμή την πανδημία: “Λάβετε μέτρα για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση νοσηλευτριών και νοσηλευτών”

Μέτρα υπέρ της ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης νοσηλευτριών και νοσηλευτών ζητούν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσω ερώτησής τους προς τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή την παρατεταμένη πανδημική κρίση.

Όπως επισημαίνεται, σήμερα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του Covid-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα με κίνδυνο της ζωής τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ τα ποσοστά μόλυνσης από τον covid-19 του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχονται στο 9% στην Ιταλία και ως το 14% στην Ισπανία. Ο κρίσιμος ρόλος των επαγγελματιών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίοι/ες αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό του υγειονομικού προσωπικού, διαπιστώθηκε από παγκόσμιους οργανισμούς μεταξύ των οποίων είναι ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών. Παγκοσμίως δε, το 70% του υγειονομικού προσωπικού είναι γυναίκες, με τις νοσηλεύτριες και τις μαίες να αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του. Η έμφυλη διάσταση στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης είναι περισσότερο από εμφανής, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα αναδειχθεί στο βαθμό που της αναλογεί.

Εξίσου δεν έχει αναδειχθεί και η ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης του νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη επιτέλεση του έργου του, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί ισχυρά ψυχικά αποθέματα ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, μεσούσης της πανδημίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Τομέας Ανάπτυξης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία: «Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙ.ΠΕ. οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία»

Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα τις υπέρογκες επιβαρύνσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις Βιομηχανικές Επιχειρήσεις (ΒΙ.ΠΕ.) της χώρας κατέθεσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή φέρνει ο Γιάννης Σαρακιώτης προβλήματα του οδικού δικτύου στο Δομοκό

Να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την ασφαλή και εύρυθμη διέλευση οχημάτων από τη συνδετήρια οδό ανάμεσα στον Ε65 και την παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Δομοκού ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Γιάννη Σαρακιώτη για προβλήματα του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών

Στη Βουλή έφερε προβλήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής...

Διαβάστε Περισσότερα