23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Β. Κικίλια με αφορμή την πανδημία: “Λάβετε μέτρα για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση νοσηλευτριών και νοσηλευτών”

Μέτρα υπέρ της ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης νοσηλευτριών και νοσηλευτών ζητούν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσω ερώτησής τους προς τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή την παρατεταμένη πανδημική κρίση.

Όπως επισημαίνεται, σήμερα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του Covid-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα με κίνδυνο της ζωής τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ τα ποσοστά μόλυνσης από τον covid-19 του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχονται στο 9% στην Ιταλία και ως το 14% στην Ισπανία. Ο κρίσιμος ρόλος των επαγγελματιών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίοι/ες αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό του υγειονομικού προσωπικού, διαπιστώθηκε από παγκόσμιους οργανισμούς μεταξύ των οποίων είναι ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών. Παγκοσμίως δε, το 70% του υγειονομικού προσωπικού είναι γυναίκες, με τις νοσηλεύτριες και τις μαίες να αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του. Η έμφυλη διάσταση στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης είναι περισσότερο από εμφανής, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα αναδειχθεί στο βαθμό που της αναλογεί.

Εξίσου δεν έχει αναδειχθεί και η ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης του νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη επιτέλεση του έργου του, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί ισχυρά ψυχικά αποθέματα ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, μεσούσης της πανδημίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Σαρακιώτης στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: «Η Ολομέλεια συνιστά θεσμό που αντιστέκεται στην υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση»

Σε χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που διεξήχθη στη Λαμία την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2024 προέβη ο Βουλευτής και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Όχι στην υποβάθμιση της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στη Βαλαώρα Ευρυτανίας από Σαρακιώτη, με παρέμβαση στη Βουλή

Να αποτραπεί η σοβαρή υποβάθμιση της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή της Τ.Κ. Βαλαώρας, Ευρυτανίας ζητά από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφόμων μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και...

Διαβάστε Περισσότερα

Κυνική απάντηση Στυλιανίδη σε Σαρακιώτη: «Τέλος τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες!»

Δεν θα υφίσταται πλέον δρομολόγιο από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τα νησιά των Σποράδων διαμηνύει με ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε έγγραφη απάντησή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και...

Διαβάστε Περισσότερα