01/11/2021

Γ. Σαρακιώτης προς Θ. Πλεύρη: «Γιατί εδώ και δύο χρόνια παραμένει κλειστή η 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στο Παγκράτι;»

Για ποιους λόγους δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα η λειτουργία της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία (περιοχή Παγκρατίου) και αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στη λειτουργία της με τον αναγκαίο αριθμό ειδικοτήτων που να διασφαλίζουν την ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση των υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των πολιτών, ρωτά τον Υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2017, ιδρύθηκαν 127 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), με περίπου 1.100 επαγγελματίες υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους, υποδέχθηκαν περισσότερο από 1 εκατ. επισκέψεις πολιτών. Παράλληλα, τονίζει ότι, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους και της διεπιστημονικότητας της σύνθεσής τους, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 δράσεις με εξωστρεφή κοινοτικό προσανατολισμό με κύριες στοχεύσεις την προαγωγή της υγείας και την καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης. Εκτός αυτού του σχεδιασμού, δεν έμεινε η Φθιώτιδα, στην οποία τον Ιούλιο του 2018 εγκαινιάστηκε η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Λαμίας, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για τη λειτουργία της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Λαμίας, στο νοτιοδυτικό μέρος της πόλης (περιοχή Παγκρατίου).

Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Σαρακιώτης κάνει μνεία σε επίσημα στοιχεία τα οποία υπογραμμίζουν την αισθητή απόκλιση ως προς το δείκτη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης που δεν ικανοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την αναγκαιότητα της πιο ενεργής εμπλοκής του τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της ανάπτυξης των κοινοτικών και τοπικών δομών, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του μονοθεματικού χαρακτήρα που έλαβε το εθνικό σύστημα υγείας, κατά την περίοδο της πανδημίας. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, από τον Ιούνιο του 2020 ακόμη, σε συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε καλέσει τους αρμόδιους φορείς να επενδύσουν στην ολιστική κοινωνικό-υγειονομική προσέγγιση των αναγκών στην κοινότητα, μέσα από την επιστράτευση σειράς επαγγελματιών ανθρωποκεντρικής προέλευσης.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση.

Αρχείο δελτίων τύπου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση-Σαρακιώτη-Μαμουλάκη: «Απαράδεκτη η περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων»

Την απαράδεκτη περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων αναδεικνύουν με κοινή ερώτησή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και οι Αν. Τομεάρχες...

Διαβάστε Περισσότερα

«Τη φωνή του με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ένωσε με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Γιάννης Σαρακιώτης για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης»

Την ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινόμενου της εκρηκτικής αύξησης στις ηλεκτρονικές απάτες υπογράμμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής...

Διαβάστε Περισσότερα