23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης προς κυβέρνηση: “Προστατέψτε τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ”

Με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη και με την εξαιρετική στάση των κατοίκων της χώρας στην αποδοχή και την τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο ρόλος των μέσων μαζικής μεταφοράς, η εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και η χρήση τους αποκτούν τεράστια σημασία την κρίσιμη αυτή περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μείωση των δρομολογίων.

Δυστυχώς συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων, μέσω της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.) προς τα αρμόδια Υπουργεία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν την έλλειψη μέτρων προστασίας του προσωπικού, αλλά και του επιβατικού κοινού ως προς την έκθεσή τους στους κινδύνους της πανδημίας, ενώ συνεχείς είναι και οι καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και παράνομες πρακτικές ορισμένων επιχειρήσεων ΚΤΕΛ στη χώρα, οι οποίες αμαυρώνουν και υποβαθμίζουν τον σημαντικό ρόλο των ΚΤΕΛ ως επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Με τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ να έχουν δεχθεί ένα καίριο πλήγμα στα εργασιακά τους δικαιώματα, μέσω του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου 4663/2020 – ΦΕΚ 30/Α/12-2-2020, οι τωρινές πιέσεις και απειλές εκ μέρους της εργοδοσίας έρχονται να συμπληρώσουν την απαράδεκτη κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιβατικές μεταφορές. Η μείωση της επιβατικής κίνησης έφερε τη μείωση αυθαίρετα των δρομολογίων και ακολούθησαν οι απολύσεις.

Τα παραπάνω αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και Εσωτερικών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Γ. Σαρακιώτης: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ασυλία για τους εκτελεστές του σχεδίου της Κυβέρνησης»

Τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ΛΑΡΚΟ και σχετίζονται με την επίδοση των ειδοποιητηρίων απόλυσης προς τους εργαζομένους της, καθώς και την εισαγωγή διάταξης νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία παρέχει ασυλία σε...

Διαβάστε Περισσότερα